Több tízmilliárdot követelnek a Blizzardtól a zaklatás áldozatainak megsegítésére

Több tízmilliárdot követelnek a Blizzardtól a zaklatás áldozatainak megsegítésére

Az áldozatokat képviselő ügyvéd kevésnek találta a cég által felajánlott eredeti összeget, ezért többet követel.

Nyílt sajtótájékoztatót tartott a Blizzard székhelyénél Lisa Bloom ügyvéd, aki a cégen belül történt szexuális zaklatás egyik közvetlen áldozatát és ügyét képviseli. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy az a 18 millió dolláros egyezség, amelyet a Blizzard az Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságával között még októberben, "sajnos nem tűnik megfelelőnek", ezért a zaklatás és a diszkrimináció áldozatainak kártalanítására több, mint 100 millió dollárt (kb. 32,3 milliárd forint) követel.

Az ügyvéd egy Christine nevű alkalmazottal együtt tartotta a tájékoztatót, aki a cégnél töltött több, mint négy év alatt többféle bántalmazást is elszenvedett, ide beleértve a verbális, illetve a fizikai zaklatást is. Amikor ezt szóvá tette, a kollégái csak annyit reagáltak, hogy "ez csak poén" és tegye túl magát rajta. Ellenezték azt is, hogy hivatalos panaszt tegyen, majd lefokozták pozíciójából és a fizetésének egy részét is megvonták tőle, mikor ezt mégis megtette.

"Azért vagyunk itt, mert a zaklatás áldozatait figyelmen kívül hagyják a Blizzardnál." - ezt már Lisa Bloom mondta, aki Christine-t képviseli. "Ők még mindig szenvednek, most pedig itt az ideje, hogy velük is foglalkozzanak."
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lisa Bloom (@lisabloomesq) által megosztott bejegyzés

Bloom hozzátette, hogy legalább három kormányhivatalos indított vizsgálatot az ügyben, beleértve a szövetségi Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottsága is, utóbbi végül pert is indított a Blizzard ellen, velük egy 18 millió dolláros alapban egyezett meg végül a cég, ebből kártalanítanák az áldozatokat.

"A Bizottság megegyezett a Blizzarddal, hogy felállítják ezt a 18 millió dolláros alapot. Ha viszont úgy nézzük, hogy több százan vannak az áldozatok, úgy vélem, egyetérthetünk abban, hogy ez az összeg nem elegendő."

Bár az összeg nagyon soknak hangzik, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick 2020-ban 150 millió dollárt vihetett haza, és idén is ennyit tehetett volna zsebre, ha a botrány kirobbanásának hatására nem vállalja önként a fizetésének csökkenését. Bloom viszont elmondta, hogy az Activision Blizzard valójában nem tette meg a szükséges lépéseket kötelezettségeinek teljesítéséhez, ezen kívül köszönetét fejezte ki az ügyben, hogy a vizsgálatok elindultak, azonban hozzátette, hogy a zaklatások áldozatainak aggodalmaival nem foglalkoztak kellő mértékben. Ennek érdekében egy gyors, egyszerű és tisztességes eljárást kezdeményezett a céggel szembeni keresetek rendezésére. A 100 millió dolláros alap felállítása mellett pedig azt is követelte, hogy egy külső, harmadik fél vizsgálja felül az áldozatok karrierjében és életében okozott károkat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.