Ingyenes modellre tér át a PUBG - hivatalos!

Ingyenes modellre tér át a PUBG - hivatalos!

A játék fejlesztője is megerősítette azt, amiről a közösség már pletykál egy ideje.

Ingyenessé válik a PUBG: Battlegrounds. Ezt maga a kiadó Krafton erősítette meg a 2021-es The Game Awardson. Igaznak bizonyultak tehát azok a pletykák, amelyek már egyre határozottabban jósolták, hogy a játék áttér a free-to-play modellre, erre pedig nem is kell már sokat várni: január 12-étől kezdve lesz mindenki számára elérhető a népszerű battle royale.

A fenti dátumtól kezdve minden játékos ingyenesen játszhat a játékkal, beszerezhető lesz 12.99 dollárért a Battlegrounds Plus, amely számtalan extrát ad az alap játékhoz. Azok a játékosok, akik január 12-ig viszont már megvásárolták a PUBG-t, automatikusan a Battleground Plus részesei lesznek. Ennek tartalma a következő lesz:

  • Extra 1300 G-Coin
  • XP boost
  • Ranked játékmód
  • Custom mérkőzések
  • Játékon belüli skinek

Bár a PUBG: Battlegrounds-nak korábban volt egy ingyenes hétvégéje augusztusban, egyesek azt beszélték, hogy ez az időszak egyfajta teszt is volt a fejlesztők részéről, hogy felmérjék, milyen hatással lenne a free-to-play modell a folyamatosan fejlődő játékra. A Krafton a bejelentés mellett egy-két érdekesebb statisztikát is megosztott a játékról, például hogy az 5 évvel ezelőtt megjelenés óta több, mint 14 milliárd órát töltöttek el a játékosok a PUBG-val, amely továbbra is kapja az új tartalmakat, november vége óta például már biciklire is pattanhatunk benne.

Érdekes lesz nézni, hogyan fog változni a játék élete január 12-től kezdve. Hasonló utat járt be többek között a Counter-Strike: Global Offensive, és a Rocket League is, amelyekért megjelenésükkor még fizetni kellett, néhány év múlva viszont már bárki ingyen játszhatott velük. Mindkettő cím esetében megnőtt az aktív játékosok száma, azonban míg az RL-re ez nem igazán volt jellemző addig és azóta sem, a CS:GO-ban addig is jelen lévő csalók létszáma tovább nőtt, ez a veszély pedig úgy néz ki, a PUBG-t is fenyegeti, annak mértékét viszont majd csak akkor tudjuk meg, ha aktuális lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!