Device nélkül folytatódik az IEM Winter ma este!

Device nélkül folytatódik az IEM Winter ma este!

Ma este újra IEM Winter 2021! De ki jut a döntőbe? VP vagy Vitality? G2 vagy NIP? Kövessétek velünk!

A szünetnapok után ma végre folytatódik az IEM Winter 2021 rájátszása, ahol a 16 csapatból már csak négyen maradtak talpon: a G2, a NIP, a Virtus.pro és a Vitality. Az előző játéknapon elbúcsúztunk a GODSENTtől és a Gambittől a negyeddöntőkben, így egyértelmű bajnokesélyes nélkül vágunk neki az elődöntőknek és majd a döntőnek is. Nézzük mire lehet számítani a hétvégén a stockholmi stúdióban játszott meccsek során!

Az eddigi részek tartalmából...

Két csoporttal, egyenkét nyolc-nyolc csapattal indult az IEM Winter. Az A-csoportban a G2 vereség nélkül jutott tovább, miután megverték a TYLOOt és a Liquidet, a Vitality pedig a MOUZ és a NIP ellen bizonyított, ők végül a felső ági döntőben kaptak ki NiKoéktól. A NIP a második körben esett le az alsó ágra, ahol az OG és a Liquid ellen nyerni tudtak, korábban pedig megverték az Astralist Bo1-ben.

A B-csoportban a Gambitet és a Heroicot várta befutó helyekre mindenki, de ezúttal nem voltak valami meggyőzőek. A Heroic kikapott az első körben a GODSENTtől, majd a FaZe-től az alsó ágon. A Gambit pedig ugyan bejutott az alsó ágról a negyeddöntőbe, de kikaptak a VP-től, és majdnem elkapta őket a FaZe és a fnatic is - mindkét meccs egy hajszálon múlott. Velük szemben a VP-nek elég sima útja volt az elődöntőig, egyedül az ENCE ijesztett rájuk az első körös Bo1-ben. A GODSENT pedig a Heroic és a BIG ellen bizonyított, ezzel TACO és csapata sokakat lenyűgözött.

A negyeddöntőket még múlthét vasárnap lejátszották. A NIP a GODSENTtel találkozott, és ugyan hárompályás küzdelem lett belőle, a svéd-dán gárda jobb volt. A Vitality és a Gambit küzdelme már egy fokkal érdekesebb volt, hiszen tudjuk, hogy a franciák a végüket járják már a felállásukat tekintve, míg a Gambitnek vannak problémái, ingadozásai LAN-on. A nyomás nélkül játszó Vitality végül egy szoros Mirage-on tudott felülkerekedni a CIS egyik legjobb csapatán, ezzel pedig elérték az elődöntőt.

A következő részek tartalmából...

Ma este 16:00-tól a Virtus.pro és a Vitality küzd meg az egyik kiadó döntős helyért, majd utánuk 19:15-től a G2 és a NIP a másikért. Parázs meccsekre lehet számítani mindkét esetben. A Virtus.pro játékstílusa, valamint a Vitality hamarosan elváló játékosainak kiszámíthatatlansága valami olyan kombinációt hozhat össze, ahol minden körért meg kell szenvedni és minden kihagyott frag kétszer-háromszor meg lesz büntetve, mert skillből nincs hiány egyik oldalon sem. Ha a Virtus.pro nyerni akar, minimalizálniuk kell a Jame Time-ot, mert ZywOo vagy shox ezt készséggel fogják kihasználni minden egyes alkalommal.

A nap másik meccséről az első gondolat az volt, hogy a KennyS vs device rangadó már önmagában elég lett volna 5 évvel ezelőtt egy stadion megtöltésére. Most, hogy mindkét játékos a karrierének felemelésével, újjáépítésével foglalatoskodik, még nagyobb izgalmat hozhatna az AWP-s párharcuk. Viszont tegnap este olyan hír futott be, ami után aligha aludt nyugodtan a NIP-tábor: device napok óta rosszul érzi magát, de egyelőre úgy néz ki nem COVID-19 fertőzésről van szó, mert a tesztje negatív lett. A biztonság kedvéért távolmarad a torna hátralévő részétől, a helyét Love "phzy" Smidebrant veszi át a kezdőben, aki a Young Ninjas alakulat AWP-se. Ő igen tapasztalatlannak számít még ahhoz, hogy egy tier 1 LAN ilyen késői szakaszában vegye át a stafétát a világ egyik legjobb sniperétől, ráadásul rögtön KennyS és NiKo ellen - így hatalmas meglepetés lenne a győzelmük.

A döntőre vasárnap 16:00-tól, Bo5 formátumban kerül sor. De ki ér oda a VP-Vitality és a NIP-G2 meccsek végeztével? Ma kiderül az Esport1TV közvetítésén, ahol magyar nyelven követhetitek az év egyik utolsó versenyét!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!