Elhunyt a League of Legends, a Cyberpunk 2077 és a Witcher játékok szinkronszínésze

Elhunyt a League of Legends, a Cyberpunk 2077 és a Witcher játékok szinkronszínésze

A lengyel szinkronszínész hosszas betegség után, 60 évesen hunyt el.

Hosszas betegség után elhunyt Miłogost Reczek. A lengyel szinkronszínésznél 2018-ban mielóma multiplexet igazoltak, ennek következtében egészségi állapota folyamatosan romlott, december 14-én pedig szervezete feladta a küzdelmet.

A lengyel színész ugyan néhány sorozatban és filmben is szerepelt, munkássága java részében több videojáték lengyel szinkronjához is adta a hangját. Többek között ő volt a The Witcher 3: Wild Hunt-ban Vesemir, illetve Thaler vagy a Cyberpunk 2077-ben "Old Viktor" Victor, de a League of Legends-ben is számtalan karaktert ő szólaltatott meg: többek között Tryndamere, Gragas, Renekton, Kassadin, Skarner, Rammus, Karthus, Singed, és Warwick lengyel hangja is Reczekhez fűződik. A sort pedig még elég sokáig lehet folytatni: Battlefield 4 (Laszló W. Kovic), God of War: Ascension (Hades), StarCraft II: Heart of the Swarm (Abatur, Dehaka és Yagrdra), de többek között a The Last of Us-ban, a Detroit: Become Human-ben, és a Rise of the Tomb Raider-ben is közreműködött.

A videojátékok mellett több filmben, illetve sorozatban is vállalt szerepet a szinkron elkészítésében. Többek között ő szólaltatta meg lengyelül Obi-Wan Kenobit is a Star Wars eredeti trilógiájában, valamint A Hobbit: Váratlan utazás és a Smaug pusztasága filmekben is lehetett őt hallani, de ezen kívül még az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, az Így neveld a sárkányodat 1-3. részeiben, és a Marvel Kapitány című filmekben is hangját adta valamelyik karakterhez.

Karrierje során ezernél is több projektben vállalt el akár kisebb, akár nagyobb szerepet, a rajongók pedig szerették Miłogost Reczeket. Nyugodjon békében!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép)

Kövess Minket!