Hivatalos: dolgozik a Splinter Cell Remake-en a Ubisoft

Hivatalos: dolgozik a Splinter Cell Remake-en a Ubisoft

A 2002-es eredeti játékot a Ubisoft Snowdrop névre keresztelt motorja fogja hajtani.

Egy interjúban jelentette be szerdán a Ubisoft, hogy torontói stúdiójuk jelenleg is dolgozik a Tom Clancy's Spliter Cell remake változatán. A 2002-ben megjelent lopakodós-lövöldözős játékkal vette kezdetét a népszerű sorozat és vele együtt Sam Fisher kalandjai is.

A Splinter Cell Remake a Snowdrop motorral fog elkészülni. Ez a motor elsőként a 2016-os Tom Clancy's The Divisionben "jelent meg", azaz ez a játék volt az első, mely már a Snowdropot használta. Az interjúban Peter Handrinos producer elismerte, hogy sok idő telt már el a legutóbbi Spliter Cell-játék megjelenése óta (a Blacklist 2013-ban készült el), hiába könyörögtek már régóta a rajongók.

"Az biztos, hogy ki fogjuk használni a rendelkezésre álló időt, hogy felfedezzük, mit tudunk majd megvalósítani, beleértve a fényeket és az árnyékokat, az animációkat, a játékmenetet, a mesterséges intelligenciát, és még a hangokat is" - mondta Handrinos. "Szeretnénk [a játékosoknak] valami újat adni, mellette viszont visszaadni azokat az érzéseket is, amelyet két évtizede tapasztaltak, mikor először próbálták ki a játékot."

A remake megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, így azt sem tudni, van-e rá esély, hogy az eredeti játék megjelenésének 20. évfordulójára elkészül-e. A 2002-es Spliter Cell eredetileg GameCube, PlayStation 2, PC és Xbox konzolokra jelent meg.

Nem ez az egyetlen újradolgozott játék, melyen most is dolgozik a Ubisoft. Még 2020 szeptemberében jelentette be a cég, hogy készül a Prince of Persia: The Sand of Time remake változata, amely bár eredetileg 2021 januárjában jelent volna meg, egy 2 hónapos halasztást követően viszont már tervezett megjelenési dátum nélkül dolgoznak rajta a fejlesztők - egyes pletykák szerint 2023-ig nem is készül el a játék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!