Az EA kompenzálja az Ice Versus hibát a FIFA 22-ben, de teljes káoszt okozott ezzel

Az EA kompenzálja az Ice Versus hibát a FIFA 22-ben, de teljes káoszt okozott ezzel

Az EA Sports elkezdte a FIFA 22 Ultimate Teamben az Ice Versus lapokkal kapcsolat hibák utáni kompenzációt, de ez még nagyobb zavart okozott a játékosoknál.

2021. december 16-án, csütörtökön az EA eltávolította az Ice Versus játékosokat a csomagokból, miután egy jó adag panasz érkezett egy meglehetősen fura hibára. Erről korábban már írtunk.

A közzétett bejegyzésből viszont úgy tűnik, a probléma mostanra megoldódott, és az EA megerősítette, hogy az érintett játékosokat azonosították és kártalanították. A történet viszont egy kicsit kuszább, ugyanis kiderült, hogy az Ice Versus lapokat tévesen vették ki a csomagokból, sok játékos persze azonnal igyekezett kihasználni az EA hibáját, majd elkezdték kibontani a csomagokat abban reménykedve, hogy megkapják egy Ice Versus játékos base verzióját, amire ezáltal jóval nagyobb esély nyílt.

A FIFA-közösségen belül továbbá most az is félelmet kelt, hogy ha minden érintett játékost egy cserélhető (tradeable) Ice Versus kártyával kompenzálnak, az komoly piaci összeomlást okozhat. Példának okáért rögtön ott van Gabriel Jesus Ice Versus változata, ami körülbelül 900 ezer érme helyett kevesebb, mint 500 ezerre csökkent egyik napról a másikra Xboxon.

Az EA közleményben egyébként az alábbiakat reagálta Twitteren:

"Az érintett játékosokat a megfelelő tartalommal láttuk el a játékban. Köszönjük mindenki türelmét, amíg dolgoztunk a megoldáson."

Csak hogy így mégsem teljes a történet, mivel egyes játékosok nem kaptak teljes kártérítést, és ennek sok felhasználó hangot is adott Twitteren, mert még mindig nem kapták meg a csomagjukban kapott kártyák Ice Versus verzióját, vagy csak egy Ice Versus játékost kaptak. Fura, de akadnak olyanok is, akik meg a kompenzáció többszörösét kapták, és több, elcserélhető Ice Versus játékos landolt a fiókjukban. Az sem világos, hogy az EA jelenleg mit is kompenzál, mivel néhány felhasználó cserélhető Ice Versus lapot kapott pusztán azért, mert korábban kicsomagolta annak a Fire Versus verzióját.

Egyes FIFA-játékosok arra is számítottak, hogy kártérítést kapnak a csomagokra elköltött pénzért vagy coinért cserébe, amit az alatt költöttek el, míg az Ice Versus játékosat eltávolították a csomagokból, de az EA-t ismerve, ez aligha történik meg.

Sajnos nem ez az első komoly hiba, amit az EA elkövetett a FIFA 22-ben, és valószínűleg nem is az utolsó, ami egy ekkora cég esetében egyszerűen nevetséges.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!