Egy, a játék összeomlását okozó hiba maradt az Epic Games egyik ingyenes játékában

Egy, a játék összeomlását okozó hiba maradt az Epic Games egyik ingyenes játékában

A hiba a többi konzolon, illetve a Steamen megjelent változatban már kijavításra került, az Epic Games Store-ban megjelent verzióban viszont még nem javították ki.

December 18-án lehetett ingyenesen begyűjteni az Epic Games Store platformjánNeon Abyss című játékot, mely 2020-ban jelent meg PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch és PC konzolokra. Sajnos azonban a játék Epic Games-változata egy olyan hibát is tartalmaz, mely annak teljes összeomlását is okozza.

Ezt a bugot a többi platformon már kijavította a Veewo Games és a Team17 (még PC-n a Steames változat is megkapta a frissítést), az Epic változat maradt ki a sorból. A hibát egy "Ticket-4" nevű elem okozza, amely az egyik titkos pályára viszi a játékost, ezen a szinten kell végigmennie különböző akadályok mentén. A glitch miatt viszont ezt nem fogja tudni megtenni, ami miatt a szintet sem tudja végigvinni, így a játékos nem tud mást tenni, mint a teljes játékot újrakezdeni.

Bár furának hangzik az, hogy ilyen előfordulhat, nem példa nélküli, még a Square Enix címével, a NieR: Automatával, illetve a Rockstar üdvöskéjével, a GTA: San Andreassal is megtörtént, ezen játékok esetében a Steames változat nem kapta meg a szükséges frissítést. Egy, a fenti Reddit-poszt alá fűzött komment szerint a Neon Abyss GOG-os verziója ráadásul még jobban le van maradva a frissítésekkel, mint az Epices.

A frissítések egyes platformokról való kimaradása általában logisztikai hibák miatt történik meg, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a Veewo Games és a Team17 egyaránt kicsi fejlesztőcégek. Ugyanakkor az sem szerencsés, hogy egy ilyen hiba maradt a játékban, ha pedig hozzátesszük, hogy a december 18-i ingyenes időszak alatt sok játékos először vetette bele magát a Neon Abyss világába, és ha a hibába ők is belefutottak, nekik sem lesz túl jó benyomásuk a fejlesztőkről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!