Női CS:GO bajnokságokat hirdetett ki az ESL, aminek nem mindenki örül

Női CS:GO bajnokságokat hirdetett ki az ESL, aminek nem mindenki örül

Jövőre sokkal nagyobb szerephez jutnak a csajok is, hála az ESL-nek.

Sajnos a COVID nem csak a LAN-okat, de általánosságban a női CS:GO-t is elvette tőlünk. Míg előtte, ha nem is rendszeresen, de sűrűn láthattuk a női csapatokat, például világszínvonalú DreamHack vagy WESG versenyeken, addig az online éra teljes kitörölte a köztudatból azt, hogy egyáltalán létezik női CS:GO.

Pedig számtalan női csapat van, tele tehetségesebbél tehetségesebb játékosokkal. A gond az, hogy ezek a csapatok mindeddig koránt sem kaptak akkora figyelmet és annyi lehetőséget, mint a férfi ötösök. Ezen próbál most segíteni az ESL, hiszen 2022-re 500.000 dolláros női szezont írtak ki.

ESEA-n minden hónapban CashCupokat szerveznek majd, de nem maradnak el a legmagasabb rangú versenyek sem. Március és május között online ligában játszhatnak majd a csapatok, külön EU és külön NA régióban. A régiók három legjobb csapata pedig továbbjut majd a LAN-okra, melyek a tavaszi szezonban a DH Dallas és a DH Valencia lesznek. Melléjük csatlakozhat még 2-2 csapat, akik az ázsiai és a dél-amerikai selejtezőkből érkeznek. Majd az egész forgás megismétlődik az ősszel is, hasonlóan az ESL Pro League szezonjaihoz.

Remek kezdeményezés ez az ESL részéről, végre sokszínű, kifizetődő és profi lehetőségek nyílnak meg a női csapatok előtt. Van azonban, aki még ebbe is bele tud kötni. 

Auguste "Semmler" Massonnat, többek között a FLASHPOINT és a PGL Major kommentátora, azt firtatta Twitteren, hogy ez mégis miért segítség? Véleménye szerint, ha a cél az, hogy a női csapatok felzárkózzanak férfi társaik mellé, akkor azon nem segít egy csak és kizárólag női versenyszéria.

Bár a hosszútávú cél mindenképpen ez, többek szerint, amit Semmler nem lát az az, hogy a cél felé lépésenként érdemes haladni. Nem ugorhatunk rögtön a startvonalról a kockás zászlóhoz. Kezdésnek pedig kiváló ötlet, hogy legyen megteremtve a lehetőség a női csapatok előtt, legyenek profi versenyeik, kiemelkedő díjazással, amik nem csak a mostani játékosokat sarkalhatják még komolyabb fejlődésre, de az újakat is bevonzhatják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!