Figyelmeztették a streamereket, hogy ne közvetítsenek Twitchen tévéműsorokat

Figyelmeztették a streamereket, hogy ne közvetítsenek Twitchen tévéműsorokat

A platform egyik korábbi kreatív igazgatója figyelmeztette ezeket a tartalomgyártókat, hogy szabályellenes az, amit csinálnak.

Figyelmeztette a Twitch egyik korábbi alkalmazottja, az e-sport kommentátor Marcus "djWHEAT" Graham a platform nagyobb közvetítőit, hogy tartózkodjanak a népszerű televíziós műsorok közvetítésétől, ez ugyanis szabályellenes. A platformtól januárban távozó Graham szerint ez a gyakorlat "egyáltalán nem oké", ráadásul "ugyanúgy DMCA-szabályokba ütközik, mint a jogvédett zenék" streamelése.

A legismertebb streamerek az utóbbi időben egyre sűrűbben közvetítik, ahogy éppen egy tévéműsort néznek. Egyik példa Félix "xQc" Lengyel, aki Gordon Ramsay "MasterChef" című műsorát szokta figyelemmel követni, és aki ráadásul a múltban kapott már ilyen ügyben ideiglenes kitiltást, akkor az olimpiát nézte élőben.

Graham figyelmeztetése egyben válasz is egy másik tartalomgyártó, Cohh Carnage kérdése, aki kíváncsi volt ezen streamek szabályoságára. "Feltűnt, hogy nagyon sok streamer élőben nézi a műsorokat és reagálnak ezekre. Ez így rendben van? Ezek bárki által nyilvánosan elérhető műsorok? Foglalkoznak egyáltalán a nagyobb cégek azzal, hogy néhányan restreamelik a tartalmaikat?"

A kérdés már csak azért is jogos, mert ha valamit az ismertebb streamerek közül sokan csinálnak, az előbb-utóbb a Twitch-közösség körében is népszerűvé válik. Válaszolt is rá djWHEAT, aki kijelentette, hogy DMCA-szabályokat szeg meg az, aki ezt csinálja.

"Egyáltalán nincs rendben. Pont, mint ahogy az se volt rendben, hogy zenét közvetítesz. Ugyanannyira sérti a DMCA-t, mint bármi más. Nehéz megmondani, eddig miért nem kapott még senki eltiltást."

DjWHEAT gyorsan hozzátette, hogy ez viszont csak az ő személyes véleménye, nem pedig a Twitch álláspontja. Szerinte csak idő kérdése, mikor válik az egész helyzet akkora káosszá, mint néhány éve, amikor nagyon sokan kaptak rövid időn belül ideiglenes, vagy végleges kitiltást a platformról. Egy másik Twitter-felhasználó ellenérve az volt, hogy a legtöbb tévéműsornak pont az a célja, hogy az emberek reagáljanak ezekre, amivel egyet is értett djWHEAT, de erősen javasolta azért az embereknek, hogy nézzenek utána pontosabban a szabályoknak, valamint hogy "inkább engedélyt kérjenek, mintsem megbocsátást", és hogy sem ő, sem a Twitch nem fog tudni tenni semmit, ha az ügy komolyabbra fordul.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!