Sok évvel halasztották el a készülő Star Wars akció-kalandjáték megjelenését

Sok évvel halasztották el a készülő Star Wars akció-kalandjáték megjelenését

Egy adatszivárogtató szerint, aki a múltban többször számolt be később igaznak bizonyuló hírről, több okból is éveket csúszhat a megjelenés.

Számtalan játékbejelentés született a 2021. december 9-i The Game Awards-gálán, kisebb indie címek mellett nagyobb nevű fejlesztőcégek újdonságai is terítékre kerültek. Néhány példát felhozva az Alan Wake 2, a Telltale Games gondozásában a The Expanse, valamint a Quantic Dream által készülő Star Wars Eclipse is ezek közt voltak.

Bár sok rajongó örült is a hírnek, egyesek már nem voltak ennyire kellemes hangulatban - nem is a játék miatt, hanem mert pont a francia stúdió fejleszti a játékot. Egyesek még petíciót is indítottak, hogy ne legyen közük a készülő címhez, a cég körül ugyanis szintén kirobbant egy munkahelyi zaklatási-botrány, amely a munkavégzés hangulatára is bőven rányomta a bélyegét.

Egy adatszivárogtató, Tom Henderson, aki korábban több olyan hírt is megosztott a közösséggel, melyek később igaznak bizonyultak, most azt fedte fel, hogy a Quantic Dream komoly problémákba ütközött a fejlesztés során. A Star Wars Eclipse ugyanis állítólag már 1.5 éve fejlesztés alatt áll, és beszédes, hogy még mindig nem érhető el belőle legalább egy nagyon alap demó verzió sem. Henderson szerint ráadásul a játék nem lesz kész a következő 4 éven belül, a fejlesztés pedig ráadásul akár 2027 elejéig is tarthat.

Ennek okai többrétűek. A fent említett zaklatási-problémák miatt ugyanis a cég nagyon nehezen tud új alkalmazottat felvenni, a hírnevük ugyanis szépen mondva sem túl pozitív megítélésű, főleg a nők és az LMBTQ-közösség körében. A másik problémát pedig már szakmai oldalról kell megoldania a fejlesztőgárdának. A Quantic Dream 1997-es alapítása óta 5 játékot dobott piacra, ezek viszont nagy többségben csak egyjátékos móddal rendelkeztek, a Star Wars Eclipse viszont inkább egy online multiplayer játék lenne, a játékmotorjuk ellenben alkalmatlan arra, hogy nagy számú játékost és NPC-t egyszerre kezeljen. Az első ok miatt pedig egyelőre nincs is rá emberük, hogy ezt tovább tudják fejleszteni.

Persze ne felejtsük el, hogy mindezek csak pletykák és amíg a fejlesztőcég meg nem szólal az ügyben, érdemes óvatosan is kezelni az állításokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!