EliGE-t is meglepte, hogy a legjobb játékosok közé került

EliGE-t is meglepte, hogy a legjobb játékosok közé került

Az interjúban azt is elismerte, butaság volt a folyamatos IGL cserebere FalleN és Stewie között.

Jonathan "EliGE" Jablonowskival folytatódik a HLTV 2021-es játékos toplistája, miután a Liquid névvel gyakorlatilag összeforrt amerikai érdemelte ki a 19. helyet. Csapatának ugyan borzalmas éve volt tavaly, EliGE egyéni teljesítményeinek köszönhetően még így is befért a legjobbak közé. Ez egyébként őt magát is meglepte, a díj kapcsán készített interjú során azt mondta, "Megdöbbentem, amikor láttam, hogy én is bekerültem idén, mert szerintem nem játszottam elég jól". A statisztikák szerint akár előrébb is végezhetett volna, valahol a 13. hely körül. Az egyetlen bökkenő az volt, hogy az öt legnagyobb versenyen a legjobb csapatok ellen teljesített alul igazán: ebben a kontextusban a ratingje alapján lehet be sem fért volna a legjobb 20-ba.

A brokyval készült Top 20-as interjú értelemszerűen a teljes karrierjét felölelte, hiszen most debütált ebben a sorozatban. EliGE viszont már ötödik éve rendszeres szereplője az év végi összegzésnek, így vele kapcsolatban inkább a tavalyi év viszontagságaira voltak kíváncsiak. Ezekről számtalan interjúban olvashattunk, hallhattunk már. Elég csak a kéthavonta menetrendszerűen érkező IGL szerep csereberékre gondolni Stewie2k és FalleN között, vagy amikor sorra nyilatkoztak Grim képességeiről egymásra licitálva a csapat tagjai. Utóbbiról nem, de előbbiről azért sikerült elismernie, hogy sem haszna, sem értelme nem volt.

"A legnagyobb probléma az volt, hogy mindenki egy lapon legyen, meg ugye az IGL szerep csereberéje. Akkor és ott volt oka ezeknek, de butaság volt, és nem mindig volt mögötte logika. Stewieval kezdtük, amikor FalleN csatlakozott, mert így ő tudott az AWP-zésre fókuszálni, és folyamatosan váltottunk volna, de Stewie annyira jó volt, hogy nála maradtunk még egy ideig. Aztán ahogy jöttek a problémák, a váltás mellett döntöttünk, mert FalleN amúgy is IGL, tudja ezt csinálni. Azt gondolom, amikor először megtörtént ez a csere, akkor ki kellett volna tartanunk mellette, és nem ezt a butaságot csinálni."

A PGL Major Stockholm időszakáról is sokat beszélt EliGE, a felkészülésről, pihenésről, utazásról, tervekről, valamint hogyan ment mindez a kukába azzal, hogy csak a Showdownon keresztül tudtak bejutni a BLAST Premier Fall Finalra. Eredetileg, ha a Fall csoportkörön kvalifikáltak volna, akkor még Amerikában töltöttek volna egy kis időt, mielőtt a Major miatt EU-ban bootcampeltek volna. Azonban a Showdown után már nem lett volna értelme elutazni, ami EliGE szerint negatívan hatott a teljesítményére. Egyébként állítása szerint az egész évben probléma volt ezeket a hazautakat leszervezni, biztosítani a tavalyi versenynaptár mellett, tehát ez folyamatos frusztrációhoz vezetett a csapaton belül.

2021-et összegezve azt mondta EliGE, hogy "a legfontosabb felismerni a hibáimat, és dolgozni fogok ezeken, hogy olyan jó legyek, amilyen csak lehetek a csapatom és a magasabb pozíciók megszerzése érdekében." Ami pedig a jövő nagy reménysége tippet illeti, EliGE szerint a 18 éves Marshall "Minus" Sedowiczra lesz érdemes odafigyelni, aki AWP-sként játszik ESEA Premier szinten. "Láttam néhány meccsét, és szerintem pár éven belül eléri a potenciálját. Nincs túl sok AWP-s NA-ben, és neki vannak már sikerei a Premierben, szóval érdekel hogyan tud játszani majd a jövőben magasabb szinten."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!