50 millió eurós befektetést biztosított a Vitality szupercsapatokra

A Vitality társalapítója szerint csapataikban "megvan a potenciál, hogy történelmet írjanak Európában és azon túl is".

Tegnap este bemutatkozott végre a novemberi PGL Major Stockholm óta pletykált új Vitality felállás, amelyhez dupreeh, Magisk és zonic csatlakoztak az Astralisból. Az új játékosok bejelentése mellett azonban fontos arról is beszélni, hogy miként jöhetett létre ez a nem hétköznapi francia-dán kombináció: a Vitality tegnap azt is bejelentette, hogy 50 millió eurós kockázati tőke befektetést biztosítottak a következő három évre elosztva azzal a céllal, hogy európai szupercsapatokat építsenek. Erre példa az új CS:GO gárda, de a LoL csapatuk is hasonló irányt vett Perkz és Carzzy leigazolásával.

A befektetéssel és új csapatokkal egy új korszak kezdődik a Vitalitynél állításuk szerint, ugyanis az európai mezőny dominálására készülnek "páratlan eszközökkel és a teljesítményt segítő személyzettel". A három éves időszak végére pedig tiszta célokat kell elérniük, komoly kihívóként kell szerepelniük a LoL VB-n és a Majorön is.

Erre mennyi esélye van a CS:GO csapatnak? Leghamarabb az IEM Katowice 2022-n kiderül, de addig is érdemes kicsit csámcsogni apEX gondolatain, aki még a BLAST Premier World Final 2021 alatt adott interjút Sadokistnek és a Dexertonak. Ebben hamar tisztázta, hogy a dánok megszerzése nem a játékosok ötlete volt, hanem a menedzsmentté és a tulajoké - feltehetően a befektetés biztosításaként -, és a megmaradt játékosoknak el kell fogadniuk, új fejezet kezdődik. Korábbi edzőjük, XTQZZZ távozását sajnálta a leginkább, mert nagyon jó volt a kapcsolatuk, szerettek együtt dolgozni. Természetesen a tisztelet ott van a többszörös Major győztesek iránt, akik szerinte az Astralisban történtek után nagyon mérgesek, ettől pedig ki vannak éhezve a sikerre - apEX szavaival élve "el akarnak pusztítani mindent".

Ha csak az elmúlt két évet nézzük, számtalan játékos megfordult az Astralisban. Dupreeh, Magisk és zonic pedig pont az elszenvedői voltak ennek a rosszul menedzselt cserélgetésnek, hiszen nekik kellett dolgozni JUGival és a többiekkel, amíg gla1ve és Xyp9x pihenhettek. Nekik is új korszak kezdődik most, apEX szerint szükségük is volt erre a váltásra. "A legtöbb játékos ezek után azt mondta volna, nem, ez túl sok" - ezzel sugallva, hogy lehet egyesek vissza is vonultak volna, ha átélik azt, amit Magiskék. Továbbá az is kiderült, nem fognak a dánok Franciaországba költözni, a LAN-ok visszatérésével csak bootcampelések lesznek Európában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!