Aggasztó kritikát fogalmazott meg B1ad3 m0NESYről

Aggasztó kritikát fogalmazott meg B1ad3 m0NESYről

A CIS-régió tehetségeinek felkutatásában és formálásában igencsak sikeres edző egy interjúban osztotta meg gondalatait a 16 évesről.

Ilya "m0NESY" Osipovot még a múlthéten jelentette be a G2 Esports CS:GO csapatának legújabb tagjaként. A 16 éves játékos korábban a NAVI akadémiájában edződött, és bár tehetségét nem lehet megkérdőjelezni, a fiatal orosz még igen tapasztalatlannak számított tier 2-ben is, ahol mindösszesen 7 hónapot töltött.

Korábbi mentora, B1ad3 szerint azonban m0NESYnek van egy nagy hibája - derült ki egy friss interjúból, amit a Pley nevű oldalnak adott. A híresen no-nonsense edző az egyik, ha nem a legfontosabb tehetségformáló alak a CIS CS:GO-ban, s1mpletől electronicon át mindenkit ő fedezett fel, így tudja miről beszél:

"Érdekes figyelni a G2 felállását. Ami m0NESYt illeti, nem túl tapasztalt. Mi [a NAVI] azt gondoltuk, sőt, tudjuk is, hogy nagyon ideges fontos meccsek alatt. Nem hozta a legjobb szintjét ezeken a találkozókon a karrierje során [a NAVI Juniorral]."

Sok kérdőjel van a G2 legújabb igazolása körül. Nem tudni, hogy ilyen fiatalon képes lesz-e beváltani a szervezet reményeit, vagy hogyan tud majd fejlődni egy nem anyanyelvi környezetben egy olyan NiKo mellett, akinek fogytán van a türelme két Major döntős vereség után. A potenciál megvan az orosz játékosban, de a tapasztalatlansága olyan hátrány, ami még egy jó ideig hátráltathatja a G2-t abban, hogy trófeákért küzdjenek hétről hétre. Ha pedig a WePlay akadémia ligájában is izgult a meccsek alatt, akkor ez a magasabb szinten hatványozódni fog.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!