Újabb Twitch-streamer kapott bannt, mert élő adásban nézett jogvédett tévéműsort

Újabb Twitch-streamer kapott bannt, mert élő adásban nézett jogvédett tévéműsort

Nem ő az első, aki a közelmúltban hasonló miatt kapott eltiltást. A ban viszont nem végleges, hamarosan visszatérhet a platformra.

Nem hagy alább a különböző tévéműsorok élő közvetítésének népszerűsége. Igaz, a Twitch egyik korábbi alkalmazottja figyelmeztette a tartalomgyártókat, hogy amit csinálnak, az akár DMCA-szabályokba is ütközhet, nem igazán hallgattak rá a streamerek. Most pedig úgy tűnik, a kitiltás-hullám megindult: azok után, hogy néhány napja Pokimane kapott bant az Avatar: The Last Airbender című sorozat "miatt", tegnap este Jeremy "Disguised Toast" Wang is kényszerpihenőre kell, hogy menjen.

A Twitch-streamer hasonló okokból kapta a tiltást: január 10-én ugyanis a Death Note-ot nézte stream közben. A történethez hozzátartozik, hogy a Twitch reakcióideje sem volt az igazi, ugyanis az egész napos közvetítés során a 25. részhez érkezett Toast, mikor megkapta a tiltást. Poénosan még meg is jegyezte Twitteren, hogy "várhattak volna még 20 percet".

Néhány órával később viszont megnyugtatta a rajongóit: a kitiltása egy hónapig fog tartani. Összevetve viszont Pokimane büntetésével, aki 48 órás bant kapott, ő jóval hosszabb ideig kell, hogy nélkülözze a platformot. Mindenesetre a visszatérése egy kicsit keserédes lett így végül, azok után, hogy november végétől újra a Twitchen közvetít, miután a Facebook Gaminggel véget ért az együttműködése.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!