Tabletop Simulator: Kitiltottak egy játékost, homofóbiával vádolják a fejlesztőket

Tabletop Simulator: Kitiltottak egy játékost, homofóbiával vádolják a fejlesztőket

A fejlesztők érvelése szerint a játékban nincs helye annak, amit a játékos művelt, a Steam-oldalát viszont elönzönlötték a pozitív és negatív vélemények is egyaránt.

2014-ben jelent meg a Berserk Games népszerű társasjáték-szimulátora, a Tabletop Simulator, amelyben nemcsak játszhatunk is valamilyen kártya, tábla-, vagy egyéb játékot barátainkkal, hanem ezeket elkészítve akár a közösséggel is megoszthatjuk saját művünket. A cím annyira népszerű, hogy még a mai napig is töltenek fel újdonságokat a játék Steam Műhelyébe, a SteamDB információi szerint pedig naponta átlagosan 3-7 ezren játszanak vele.

Most azonban egy botrány miatt került előtérbe a játék. Történt ugyanis, hogy a moderátorok kitiltottak egy játékost a globális chatről, amiért ott megosztotta mindenkivel, hogy ő meleg, illetve transznemű. A játékos elérte a moderátorokat, akiktől megkérdezte tiltásának pontos okait, erre azt a választ kapta, hogy a Tabletop Simulator a társasjátékoknak, nem pedig "a szexualitás, fétisek, vagy a politika megvitatásának a helye", illetve hogy üzenete nem fért bele a játék felhasználási feltételeiben lévő családbarát szabályokkal. Ennek apropóján döntött úgy Allred, hogy egy másik felhasználóval bejelentkezve azt írja már a chatre, hogy ő heteroszexuális - amikor viszont ezt megtette, azért már nem kapott bant.

Emiatt háborodott fel az LMBTQ-közösség, akik egyenesen transzfóbnak és homofóbnak tartják a Berserk Games-t, emiatt pedig el is árasztották a játék Steam-oldalát negatív értékelésekkel. Ezzel együtt viszont pozitív visszajelzésből is jóval többet kapott, legfőbbképpen azon játékosoktól, akik egyetértettek a tiltással.

Jóval több pozitív és negatív értékelést kap a játék az elmúlt napokban, a botrány hatására (kép forrása: a játék Steam-oldala)

A történtek után a Berserk Games kivette a játékból a globális chatet, illetve egy nyílt levelet is megosztottak Twitter-oldalukon, melyben bocsánatot kértek az eset miatt, illetve ígéretet tettek arra, hogy a játék közösségét mindenki számára biztonságossá szeretnék tenni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!