Elegük van az Xbox-játékosoknak a kötelező cross-platform beállítások miatt

Elegük van az Xbox-játékosoknak a kötelező cross-platform beállítások miatt

Nem szeretnék, hogy ez a beállítás kényszerűen be legyen kapcsolva, így muszáj elviselniük a PC platformról érkező csalókat.

Egyre csak növekszik az Xbox játékosok frusztrációja, főleg azon címek során, mikor kötelező PC-s játékosokkal és ellen játszaniuk. Ugyan egy néhány éve még mindkét platform közössége kérte a Microsoftot, hogy tegye lehetővé a cross-platform opciót, mostanra ott tartunk, hogy az Xbox játékosok kénytelenek elviselni a PC platformról érkező csalókat.

Néhány játéknál, mint például a Call of Duty: Warzone, vagy a Halo Infinite esetében még csak lehetőség sincs a cross-platform beállítás kikapcsolására. Novemberben, mindössze néhány héttel a Halo Infinite multiplayer módjának megjelenése után már olyan címmel jelent meg poszt a Redditen, hogy "A csalók PC-n való megjelenése miatt van rá lehetőség, hogy kikapcsoljuk a cross-platformot?". "A kötelező keresztplatform egy rossz döntés", fogalmaz egy másik poszt a Halo Warpoint fórumán, "a kötelező crossplay egy nagy hiba", mondja egy másik Reddit-posztoló, az elégedetlenkedő bejegyzések listája pedig folyamatosan csak bővül, bővül és bővül.

Mind a két játék Xbox-os közössége szenved a csalók miatt, javarészt mert ingyenes játékokról beszélünk, így a csalás miatti kitiltás után készített új felhasználóval máris vissza tudnak jönni ezek a játékosok. A Warzone-ban pedig ugyan van beállítás rá, hogy kikapcsold a keresztplatformot, meccskereséskor máris arra kér a rendszer, hogy engedélyezd. Ellentétben a PlayStationnel, ahol ugyan szintén megkér erre a játék, de nem kötelező már az opció bekapcsolása.

A kötelező cross-play miatt pedig napról napra egyre többen szólalnak fel a különböző fórumokon. Az opció megtartásával ráadásul a Microsoft saját magának is mond ellen, egy 2016-os interjúban még azt nyilatkozták, hogy "Nem fogunk kötelezni senkit a játékainkban, hogy aki kontrollerrel, vagy billentyűzettel és egérrel játszik, olyannal játsszon, aki teljesen más irányítást használ".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!