Új kategóriát vezethet be a Twitch a közeljövőben?

Új kategóriát vezethet be a Twitch a közeljövőben?

A népszerű streamerek legújabb szokása egy újdonság bevezetését is eredményezheti a jövőben.

Új "szokások" mindig is voltak, vannak és lesznek a Twitchen. Ha egy játék, vagy tevékenység nagy népszerűségre tesz szert, a legtöbb streamer biztosan kipróbálja azt. A legjobb példa erre 2020-ban az Among Us, de a Hot Tubot is ide lehetne sorolni tavalyról - amely saját kategóriát is kapott végül az oldalon.

Vannak azonban olyan tevékenységek, melyek inkább bajba sodorják az adott tartalomgyártót. Ilyen például a legújabb szokás, a különböző tévéműsorok és filmek nézése, mely miatt Pokimane 48 órás, Disguised Toast pedig 1 hónapos eltiltást kapott. Ugyan mindketten vétettek a DMCA-szabályok ellen, tevékenységük viszont rávilágított arra, hogy van érdeklődés a tévéműsorok és filmek iránt a platformon. Egy "TV és Film" kategória ezek után nem is feltétlen tűnhet furcsának, de belegondolva, mennyit változott a Twitch hozzáállása új kategória létrehozása kapcsán, nem elképzelhetetlen a gondolat. Évekkel ezelőtt például gaming tartalmon kívül semmi más se volt felfedezhető, ma viszont már számtalan egyéb: Sport, Zene, Hot Tub, Állatok és állatkertek, vagy éppen a "Csak csevegés" is megtalálható, néhány példát felhozva. A Twitch is rugalmasabbá vált a tartalomgyártás kapcsán az elmúlt időszakban.

Egy ilyen kategória bevezetése azonban nem annyira egyszerű. A Twitch-nek először is dűlőre kell jutnia olyan videostreaming platformokkal is, mint például a Netflix, de ezek mellett a filmek forgalmazóival és a nagyobb tévécsatornákkal is egyezséget kell kötnie, így a streamerek ha épp filmet, vagy sorozatot néznek, már nem sértenék meg a DMCA-szabályokat. Ha pedig ez az együttműködés meg is születik, jogosan kérhetne részesedést a Netflix és más platform is a streamer bevételeiből, ha épp ezt a kategóriát használja.

Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy a Twitch komolyan elgondolkozott volna ezen kategória bevezetésén, azok után pedig, hogy a második bekezdésben említett tartalomgyártók még eltiltást is kaptak, az tűnik valószínűnek, hogy inkább megspórolja a papírmunkát a platform a különböző együttműködések miatt, és amit tud, megtesz a szokás visszaszorításáért. A "TV és Film" kategória így jelen állás szerint nem elképzelhető, de talán egyszer a jövőben eljutunk oda, hogy a kitiltástól való félelem nélkül oszthatják meg kedvenc műsorukat a streamerek a nézőikkel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!