Az EA elnézést kér a FIFA 22 hackerbotrány miatt, és az alábbi módon fejlesztik a biztonságot

Az EA elnézést kér a FIFA 22 hackerbotrány miatt, és az alábbi módon fejlesztik a biztonságot

Az EA kiadott egy második közleményt a folyamatban lévő FIFA 22 hackerbotránnyal kapcsolatban, amelyben részletezik a biztonságot érintő javítások és fejlesztések érdekében tett lépéseket.

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy miként törték fel a leghíresebb EA Sports FIFA 22 streamerek és traderek fiókjait, köztük olyan nevektől loptak ezáltal, mint Jamie Bateson (AKA Bateson87), NickRTFM, Trymacs, TisiSchubecH, FUT FG, FUT Donkey, JoaoSeleiro, narcoinsfc fiókját. (Wael) és lNoahHDl, de persze átlag usereket is komolyan megkárosítottak a hackerek.

Az EA 2022. január 7-én, pénteken ugyan megerősítette, hogy kivizsgálják ezeket az eseteket, de akkor a posztjuk csak még nagyobb felhábárodást keltett, hiszen érdemben nem igazán történt semmilyen előrelépés az ügyben.

A héten megjelent kiegészítő posztban az EA elnézést kért, és arról is tájékoztatta a közösséget, hogy milyen lépéseket tesznek az ilyesfajta események megakadályoza érdekében.

"Az elmúlt hetekben olyan jelentéseket kaptunk, amelyek szerint nagy számú felhasználói fiókot törtek fel és loptak meg. Első vizsgálatunkat követően megerősíthetjük, hogy számos fiók esetében valóban adathalászat történt.„

Az adathalászatról annyit, hogy több beszámoló is érkezett, amely arról árulkodik, hogy az EA supporton keresztül szimplán csak megadták a fiók nevét az illetéktelenek, majd emailen keresztül jelszómodosítást kértek, és láss csodát már bent is voltak a tulajdonosok tudta nélkül. Hozzá nem értő vagy lefizetett egyének miatt történhetett meg mindez.

"A felhasználói fiókokkal kapcsolatban is mindig van egy emberi tényező, és tudjuk, hogy ennél jobban kell teljesítenünk. Ezen incidensek a vizsgálataink során rávilágítottak arra, hogy az EA-fiókok adminisztratív és technikai biztosítékainak növelése érdekében fejlesztéseket kell végrehajtanunk:

  • Minden EA-tanácsadó és egyén, aki segít az EA-fiókok kiszolgálásában, személyre szabott továbbképzésen és további csapatképzésen vesz részt, különös tekintettel a fiókbiztonsági gyakorlatokra és az adott esetben alkalmazott adathalászati technikákra.
  • A fiók tulajdonjogának ellenőrzési folyamatában kötelező lesz jóváhagyni minden e-mail módosítási kérelmet.
  • Frissítjük az ügyfeleket kiszolgáló szoftverünket, hogy hamarabb és jobban tudjuk azonosítani a gyanús tevékenységeket, ezáltal meg tudjuk jelölni a veszélyeztetett fiókokat, és tovább korlátozzuk az emberi hibák lehetőségét a fiókfrissítési folyamatok során.

Szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségért és csalódásért, valamint amiatt, hogy a múlt heti eredeti közleményünkben nem tudtunk további részleteket megosztani, mivel alapos vizsgálatot folytattunk.

Köszönjük az egész közösségnek a türelmet, miközben folytatjuk a helyzet kezelését és a korrekciós intézkedéseket."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!