A következő héten visszatér a Fortnite iPhone-ra és iPadre

Bár nem teljesen abban a formában, ahogy a nagy per előtt is játszhattak vele az emberek!

Másfél évvel ezelőtt az Epic Games bizonyos tekintetben történelmet írt. Fellázadtak az Apple szerintük túlságosan is szigorú keretek között működő dev programja ellen, a per pedig azóta is tart a két cég között. A Fortnite-ot ez olyan szempontból érintette, hogy Apple termékeken azóta nem lehet játszani vele, elég jelentős játékosbázistól esett el így az Epic, noha nagyon valószínű, hogy egy jelentős részük platformváltás után visszatért a játékhoz.

Most, ennyi idővel később a Fortnite visszatérhet iPhone-ra és iPadre is, azonban nem annak eredményéül, hogy a két vállalat megegyezett volna. Az nVidia tegnap bejelentette, hogy a Geforce NOW szolgáltatása megérkezik iPhone-ra és iPadre is, melynek eredményeképpen bár közvetetten, de a játék visszatér ezekre a felületekre is.

Egyelőre egy korlátozott ideig tartó, zárt béta fázisról van szó, vagyis nem fog tudni mindenki játszani vele azonnal, itt elsősorban a szerverekre mért terhelést fogják felmérni, és kiküszöbölni az első hibákat, de idővel bárki számára elérhetően módon is megjelenik majd a játék a felületen.

Hogy az nVidia szoftverének támogatása nélkül mikor lehet majd újra Apple termékeken is Fortnite-ozni, az egyelőre egy hatalmas kérdés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: nVidia Geforce Now

Kövess Minket!