Adatszivárogtatásért végleges kitiltást és 24 milliós pénzbírságot kapott egy Genshin Impact játékos

Adatszivárogtatásért végleges kitiltást és 24 milliós pénzbírságot kapott egy Genshin Impact játékos

A fejlesztők előzetesen kikötötték, hogy a zárt béta során ne szivárogtassanak ki a játékosok semmit, egyvalaki mégis megtette, amelynek meglettek a következményei.

Elkezdődött a Genshin Impact hamarosan érkező 2.5-ös frissítésének béta szakasza, amely magára is vonta a közösség figyelmét. Azok a tesztelők, akik hozzáférést is kaptak a játékhoz, azonban úgy vethették bele magukat a kalandokba, hogy egy megadott határidőt megelőzően semmit sem oszthatnak meg publikusan a játékról. Egy játékos azonban mégis megtette, a fejlesztők pedig miután rájöttek, hogy ki volt a tettes, meg is büntették az illetőt, ráadásul elég komoly szankciókat szabtak ki: amellett, hogy a játékból is kitiltották a játékost, 78 ezer dolláros (átszámítva kb. 24,3 millió forintos) pénzbüntetést is kapott.

Erről maga a megbüntetett játékos beszélt. Állítása szerint nem ő volt az, aki nyilvánosságra hozta ezeket az információkat, hanem egy jóbarátja, akiknek privát üzenetben küldte el a képeket és videofelvételeket. Ez a barát viszont az ő tudta nélkül osztotta meg a nagyközönséggel ezeket a kép- és videoanyagokat.

A kitiltott játékost ráadásul a magas összegű büntetés zavarja kevésbé, sokkal inkább felhasználói fiókjának elvesztése, amellyel így 1 évnyi munkája is odalett: többek között 30 ötcsillagos karakterrel, és 58-as szintű rankkal is rendelkezett. Azt azonban nem lehetett mondani, hogy nem tudott volna a szivárogtatás lehetséges következményeiről, ugyanis titoktartási megállapodást is alá kellett írni ahhoz, hogy valaki elkezdhesse a játékot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!