Óvatosan az Nvidia grafikonjaival, leginkább csak a vásárlót verik át velük

Óvatosan az Nvidia grafikonjaival, leginkább csak a vásárlót verik át velük

Nem hittünk a szemünknek, amikor először megláttuk ezt az összehasonlítást.

Finoman szólva sem túl kedvező jelenleg a piac videokártya fronton. Egyszerűen nincs akkora készlete a gyártóknak amekkora kéne legyen, ami van, abból is lopnak, ráadásul ha találunk is megvásárolható videokártyát a boltokban, az ésszerű ár többszörösébe kerülnek. A hírek és a vélemények pedig sokszor ellentmondásosak. Egyik héten még arról hallani, hogy a gyártók szerint enyhülhet a chiphiány, a másik héten pedig már arról, hogy hosszú évekig tartó válság lesz ez a videokártyák piacán.

Az biztos, hogy a gyártók minden erejükkel tolják most az arcunkba a termékeket, amiknek az ajánlott fogyasztói ára sokszor tűnhet szimpatikusnak, de mire a boltokba jut az áru, annak már a többszörösét kérik. A reklámhoz pedig sokszor nem a legmegfelelőbb eszközöket választják. Azt is mondhatnánk, hogy sokszor átverik a vevőket, mint például az Nvidia az RTX 3050-es kártyájával.

Félreértés ne essék, a kártyával nincs semmi baj. Nem a legerősebb darab, de megvan a helye, ahol magabiztosan tudjuk használni. A gond az, hogy az Nvidia már-már szemtelenül erősebbnek hirdeti, mint amilyen. A gyártó honlapján található grafikonok egyszerűen átverik a vásárlókat.

Hiszen egy 2016-os GTX 1050-hez és egy 2019-es GTX 1650-hez képest persze, hogy erősebb a 3050. Ennyire idejétmúlt kártyákhoz viszonyítva nyilván sokkal jobban mutat az RTX 3050 a grafikonokon, de ugyan mi értelme lenne ezeket összehasonlítani? Főleg akkor vicces a fenti grafikon, ha azt is megnézzük, hogy két játéknál még az RTX módokat is összehasonlították. Erre hagyunk időt. RTX módot mértek két GTX kártyán...

Óvatosan tehát a reklámokkal. Nem feltétlen kell elhinni mindent, sajnos még azt sem, amit maga az Nvidia pakol elénk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!