Nem vicc, piacra dobták a világ első gamer mogyoróvaját

Nem vicc, piacra dobták a világ első gamer mogyoróvaját

Az elnevezése pedig tisztelgés a világ egyik legelső videójátéka előtt.

Játékosként az ember régebben még nem feltétlenül gondolt arra, hogy mennyi mindent ki lehet találni – egy aktuálisan penge számítógépen vagy konzolon kívül –, hogy az élmény még teljesebb legyen. Egy játék, ha hosszú órákra, napokra be tudott szippantani az már felüdülés volt. Aztán szép lassan elkezdték gyártani a különböző kiegészítőket és lassan ott tartunk, hogy mindenre rá lehet mondani, hogy „gamer". Már egy ágyat is vagy asztalt is simán elneveznek így, pedig nem biztos, hogy sokkal többet nyújt, mint egy átlagos termék. Mindenesetre ezekre már legyintenek lassan az emberek. Viszont bármennyire is végtelen a sor, azért időnként még meg lehet döbbenni, mennyire leleményesek is egyes marketingesek.

Piacra dobták ugyanis a kifejezetten játékosoknak készült mogyoróvajat is. Az biztos, hogy az energiaital után, ezen a téren még nem mondható el, hogy túlságosan telített lenne a piac. A malajziai székhelyű Jobbie Nut Butter cég partnerséget kötött egy tajvani hardver céggel, a Zotackal – ismerős lehet a Zotac Gaming GeForce RTX 3080 Ti Amp Holo vagy az általuk készített VR-hátizsák –, hogy gamer mogyoróvajat készítsenek.

A tégely egy alapvetően sötét színre épülő címkézést kapott, amolyan holografikus gamer stílusú kiemelésekkel tarkítva. A tetején a „World’s first nut butter for gamers” (A világ első mogyoróvaja játékosoknak) felirat olvasható, és valószínűleg igazuk van, mivel nem hiszem, hogy van másik „gamer mogyoróvaj" ezen a bolygón. És különben is, a világ szegényebb lenne nélküle, tehát örvendetes, hogy "feltalálták". Az édességet Pongnak nevezik, ami tisztelgés a világ egyik legelső videojátéka előtt:

„A Pong egy – az Atari által kiadott – videójáték, amely először 1972-ben került a játéktermekbe. A Pongban az a cél, hogy a labdát a játékban tartsuk, amit egy lapáttal kell ütögetni, és több pontot összegyűjteni, mint az ellenfél." – áll a Wikipedián.

A cég blogbejegyzésében az új termékről így írnak:

„Szuper sűrű, habkönnyű földimogyoróvaj szárazon pörkölt földimogyoróból, melyhez apróra vágott enyhén édes-savanyú szárított áfonyát és epret adtunk. A fagyasztott gyümölcsök ropogósak (mivel már nincs nedvességtartalma), mint egy tál frissen készített pattogatott kukorica, így tökéletes rágcsálnivaló a játékok között."

A legtöbb gamer élelmiszerrel ellentétben úgy tűnik, hogy a Pong nem tartalmaz hozzáadott koffeint, taurint vagy hasonló anyagokat. Ehelyett úgy hangzik, mint egy átkozottul ízletes mogyoróvaj, finom gyümölcsökkel, melyet kanállal lehet majszolni. A Jobbie Nut Butter oldala szerint a cég elsősorban Malajziába és Szingapúrba, valamint Skóciába, az Egyesült Királyságba, Dél-Koreába, Hongkongba és Tajvanba szállít, bár kérésre más akár más helyszínekre is eljuthat a termékük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!