Rasszizmus, feljelentések és gyűlölet – Mégis mi történik a Twitchen manapság?

Rasszizmus, feljelentések és gyűlölet – Mégis mi történik a Twitchen manapság?

Gyakorlatilag mindenhol csak információ foszlányokat hallhattunk, íme a teljes sztori Pokimane-ről, Ninjáról és a kibannolt Jidionról.

Az elmúlt egy hétben Twitchen gyakorlatilag minden Pokimane-ről szólt, aki egyre megosztóbbá válik a streamek kedvelői között. Manapság már lassan úgy lehet tekinteni a legnagyobb streamerekre mint igaz celebek, akik sajnos sokszor úgy is viselkednek egymással. Legújabban Ninja, Pokimane és Jidion nagy drámázása került a főszerepbe, ami mára már olyan keszekusza lett, hogy szinte kibogozhatatlan azoknak, akik csak néha járnak fel Twitch-re, de mégis érdekli őket, hogy min megy a vita. Nézzük is meg, hogy mi robbantotta ki ezt az egészet.

Január 13-án Pokimane-nek a vártnál hamarabb kellett abbahagynia a streamelést, ugyanis egy másik streamer, Jidion nézőit arra biztatta, hogy zaklassák őt. Persze nem azért mert sikeresebb lenne vagy ezt nagyon viccesnek találja, hanem azért mert Pokimane múltjából előkerült egy darabka, amit afroamerikaiként Jidion nem tudott lenyelni. Könnyen rá lehet jönni, hogy miről is van szó, főleg azért mert Poki streamer karrierje elején szinte előszeretettel használta ezt az N betűs szót, íme a teljes videó, amiért elindult az egész raid Jidion streamjén.

Eddig szerencsére csak tényeket kellett leírnom, azonban innentől kezd kicsit bonyolódni az ügy, hisz Jidion és nézői szerint, az egész raid csak abból állt, hogy a népszerű, Twitteren és Tiktokon befutott „L+Ratiot" írták folyamatosan Poki streamjére, ami miatt elkezdett sírni, majd lelőtte a streamet. A másik oldal viszont azt állítja, hogy folyamatos halálos fenyegetéseket kapott, amit be is tudott bizonyítani néhány Instagram üzenettel.

Emiatt hamar két hetes kitiltást kapott Jidion, aki végül bocsánatot is kért a raidért, azonban Poki szerint ez nem volt elég és kapcsolatai segítségével kiharcolt egy végleges bant. Itt jön képbe a Twitch másik nagy sztárja, Ninja, aki emiatt hamar elküldte melegebb éghajlatra Pokimane-t és azt mondta, hogy minden kapcsolatát kimeríti azért, hogy legalább csak két hétre csökkentség vissza Jidion kitiltását. Pokimane persze ezen ismét kiakadt, előhúzta a szexizmus kártyát, miszerint csak azért használt rá nyomdafestéket nem tűrő szavakat Ninja, mert egy nő és egy másik nagy férfi streamerrel ezt nem tenné meg, ami után Ninjaval való állítólagos, szöveges beszélgetését is megmutatta.

Ezt persze Ninja tagadja, sőt már a felesége érkezett megmentésére, aki azt mondta, hogy ezt az ügyet bíróságon kell eldönteni és bepereli Pokimane-t rágalmazásért. Az ügy egyelőre itt tart és nehéz lesz eldönteni, hogy pontosan kinek van igaza. Természetesen az internet és a streamerek nagyobb része azzal ért egyet akinek több nézője van és híresebb, ahogy ez lenni szokott.

Az viszont biztos, hogy Ninja már napok óta nem kommentálta a történetet és egyelőre úgy tűnik, hogy Jidion kitiltása végleges marad, ami igen nagy morális kérdést vethet fel mindenkiben.

Szerintetek kinek van igaza az ügyben, egyáltalán megéri ezt a drámázást?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!