Vajon a mezőny cserélgetései után megtartja világelső helyét a NaVi?

Vajon a mezőny cserélgetései után megtartja világelső helyét a NaVi?

Holnap kezdődik a 2022-es BLAST szezon. Tartsatok velünk idén is!

Fél lábon állva is kibírjuk már péntekig, amikor is kezdetét veszi majd a 2022-es BLAST Premier Spring Goups versenye. Ez nem csak az idei BLAST szezon kezdetét jelenti, de a profi, tier 1-es CS:GO új szezonjának startját is. Tavaly szinte egész évben a NaVi dominálta a mezőnyt, többek között a BLAST versenyeken is. Vajon sikerül most megvédeniük a címeiket?

Sok csapat vág neki 2022-nek részben vagy akár teljes egészében friss felállással, ami kétélű penge a NaVi szempontjából. Egyrészt ott van rá az esély, hogy az új felállások meglepik majd a Natus Vincere csapatát, hogy legyenek bármennyire is felkészültek s1mple-ék, az új csapatok a meglepetés erejével hatnak majd. Másrészt viszont, lehet, hogy pont az ellenkező érvényesül majd. Benne van a pakliban, hogy a friss felállásoknak időre lesz szükségük, hogy nem megy majd minden flottul elsőre. Egy valamiben pedig már most biztosak lehetünk, a NaVi könyörtelenül kihasználja majd a hibákat.

A NaVi játékosai a 2021-es BLAST Premier Fall Final során aratott győzelmük pillanatában

Márpedig hibákra jó eséllyel számíthatunk. A NiP és az MiBR például beugróval lesz kénytelen játszani. A svéd-dán mix oldaláról device nem lesz ott a szerveren, a dán mesterlövész továbbra is egészségügyi szüneten van. Helyette phzy lép majd szerverre, aki bár tavaly ígéretes játékot mutatott, az összhang nem lesz meg a csapatban. Ugyanez lesz a potenciális hiba a braziloknál is. Ott chelo, a csapat entry fraggere marad távol a versenytől, hellyére brnz4n érkezik majd az MiBR Academy ötöséből.

Az egyetlen csapat, amelyiknél már nem frissek a cserék, az az Astralis. A jelenlegi ötös lehúzott már pár közös meccset, igaz meglehetősen felemás eredményekkel. A BLAST Premier Fall Final során dobogósak lettek, két héttel később az IEM Winteren már csak a 9-12. helyet szerezték meg, pár napja pedig az 5-6. helyen zárták a Funspark ULTI 2021-es versenyét.

A dán Astralis csapata a 2021-es BLAST Premier Fall Final versenyén

És akkor ott vannak a többiek. További nyolc csapat, ahol kisebb-nagyobb cserék voltak és szinte lehetetlen megjósolni, hogy mire is lesznek képesek. A FaZe, a BIG és az OG csak 1-1 embert cseréltek, míg a Vitality, a G2, a Complexity, az EG és a Liquid jóval többet. Minden új felállást izgalmas lesz látni, de van három különösen érdekfeszítő alakulat, akikre sok szem szegeződik majd.

Vitality

Az év talán legnagyobb lutrija az, amit a Vitality csinált. A csapat kukába dobta a francia felállással dédelgetett terveit, helyette egy francia-dán mixre tették le a voksukat. Ha csak egy kicsit is visszagondolunk az utóbbi 10 év CS:GO-jára, a franciák mindig is érzésből, a szívük által irányítva játszottak, míg a dánok inkább gépiesen, soha nem látott pontosággal és precízséggel. Hogy ez a kettő mennyire fog most megférni egymás mellett és, hogy mennyire lesz eredményes a fúzió, azt csak a mérkőzések dönthetik el. Kicsit olyan érzés ez az új Vitality, mintha egyetlen lapra tettek volna fel mindent. Vagy beválik és világverő csapatuk lesz, vagy óriási kudarcba torkollanak a terveik.

A Vitality új felállása:

  • Dan "apEX" Madesclaire
  • Mathieu "ZywOo" Herbaut
  • Kévin "misutaaa" Rabier
  • Peter "dupreeh" Rasmussen
  • Emil "Magisk" Reif
  • Danny "zonic" Sørensen (edző)

Evil Geniuses

Az Evil Geniuses sem aprózta el a cseréket. Tavalyi csapatukból csak két játékost tartottak meg, a maradék helyeket pedig Major győztes észak-amerikai játékosokkal töltötték fel. A 2018-as Cloud9 triója, Stewie2k, RUSH és autimatic igazolt Brehze és CeRq mellé, ez a felállás pedig sokak szerint 2022 egyik legjobbja lehet. Többen vannak, akik szerint nem csak az NA, de az EU régiójában is nagy siker vár az új csapatra.

Az Evil Geniuses új felállása:

  • Vincent "Brehze" Cayonte
  • Tsvetelin "CeRq" Dimitrov
  • Jacky "Stewie2k" Yip
  • Timothy "autimatic" Ta
  • William "RUSH" Wierzba
  • Damien "maLeK" Marcel (edző)

G2

Végül pedig itt a G2. Az a G2, amelyik végre összeszedte a bátorságát és bevállalta, hogy a tapasztalat helyett a nyers, fiatal erőt választja. Idén a 16 éves m0NESY forgatja majd náluk az AWP-t, amit roppant izgalmas lesz látni. Meg lennénk lepődve, ha rögtön az első meccstől kezdve hibátlanul játszana. Lehet hogy neki is időre lesz szüksége, de az kétségtelen, hogy jó kezek között, a jövő egyik nagy sztárjátékosát faraghatják belőle. M0NESY mellett pedig Aleskib is újonnan érkezett a G2-hoz. A finn nexától vette át az irányítást, aki így átkerült az OG csapatához.

A G2 új felállása:

  • Audric "JaCkz" Jug
  • Nemanja "huNter" Kovač
  • Nikola "NiKo" Kovač
  • Ilya "m0NESY" Osipov
  • Aleksi "Aleksib" Virolainen
  • Rémy "XTQZZZ" Quoniam (edző)

Holnap délután kezdődik az első idei BLAST Premier meccs, a nyitót pedig pont a G2 és a Complexity játsza majd. Innentől kezdve viszont nincs megállás, néhány napnyi szünettel, de szinte futószalagon gyártva jönnek majd a legjobb CS:GO meccsek egész évben.

A 2022-es BLAST Premier Spring Groups mérkőzéseit élőben követhetitek majd az esport1tv Twitch csatornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: blastpremier.com

Kövess Minket!