Változnak a Major selejtezők, a legerősebb régiókat összevonja a Valve

Változnak a Major selejtezők, a legerősebb régiókat összevonja a Valve

S1mple, ZywOo és NiKo már a selejtezőkön összecsaphatna a Valve új szabályai és tervei alapján.

Kedden egy rejtett linken keresztül elérhetővé váltak az új, 2022-2023-ra vonatkozó Regional Major Ranking (RMR) szabályok a Valve hivatalos CS:GO-s felületén, a Counter-Strike.neten. Ez a dokumentum gyökeres változásokról számol be az elmúlt két évben használt rendszerhez képest is. A legnagyobb mindközül viszont nem innen, hanem a HLTV riportjából derült ki. Eszerint a legnagyobb régiókat összevonnák, mert LAN RMR-okat szeretne a Valve: Dél- és Észak-Amerika, Európa és CIS (Független Államok Közössége), valamint Ázsia és Óceánia lesz ezentúl a három kvalifikációs helyszín.

A kisebb, de jelentős változások között olyanokat találunk, mint hogy „egy csapat régióját a játékosok többségének állampolgársága határozza meg”. Vagyis a jövőben egy USA-ban élő ausztrál csapat nem vehet részt az amerikai RMR-on, ahogyan azt az EXTREMUM felállása tette hosszú éveken át, hanem az Ázsia és Óceánia régióba kell utazniuk a kvalifikációhoz. A HLTV értesülése szerint ez a régiók összevonásának eredménye, és a válasz arra a tavalyi problémára, hogy egyes régiókban (EU) LAN RMR-t tartottak, míg máshol online versenyezhettek a helyekért. Az összevonás lehetővé teszi, hogy kevesebb eseményt kelljen szervezni világszerte, de cserében azok nagyobb eséllyel lehetnek LAN-ok.

A PGL Major Stockholmon egyik napról a másikra bevezetett, edzők és játékosok közötti érintkezést kezelő szabály is visszatért, most már hivatalosan körülírt formában. A szabály tisztázza, hogy csak a játékosok és edzőjük lehetnek LAN meccs során a versengés helyszínén (a gépek körül), az edző pedig nem lehet látható, hallható, érezhető a játék közben a játékosok számára. Természetesen kivételt képez ez alól a taktikai szünet, a félidő és a pályák közötti idő.

A régiók összevonásával nem vesznek el kvalifikációs helyek, bár a két legerősebb régió, azaz Európa és a CIS összevonása a tavalyi év alapján felérhet egy mini Majorrel is. A selejtezős helyek 2022-től így oszlanak el:

  • Amerika: 6 (korábban 5 NA, 1 SA), ebből 1 Legends, 2 Challenger, 3 Contender
  • EU és CIS: 16 (korábban 11 EU, 5 CIS), ebből 7 Legends, 6 Challenger, 3 Contender
  • Ázsia és Óceánia: 2 (korábban 1-1 régiónként), ebből 2 Contender

2022-ben várhatóan két Major is lesz, ezzel visszatérhetünk a pandémia előtti hagyományhoz. A pletykák szerint az egyik Valve által szponzorált esemény az IEM Rio Major lesz Brazíliában, várhatóan október 31. és november 13. között, míg a másikról - amit májusban rendezhetnek -, egyelőre nem tudni semmit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!