Közel 400 millió forintnyi kriptóval léptek le az első nagy Minecraft NFT-projekt készítői

Közel 400 millió forintnyi kriptóval léptek le az első nagy Minecraft NFT-projekt készítői

8 perc alatt szerezték meg ezt az összeget, majd fogták magukat és mindent lelőttek.

A kriptovaluta tér, azon belül is az NFT-projektek az elmúlt hónapokban folyamatosan nagy port kavarnak. Sok játékot azonnal bojkottálnának a játékosok, ha az NFT csak szóba kerül, míg más projektek, mint a Cryptopunks vagy a Bored Ape Yacht Club olyan szintű sikereket él meg, hogy emberek nem csak meggazdagodnak belőle, de gyakorlatilag az egész családjuk pénzügyi nehézségei örökre elillanhatnak.

Ezúttal viszont ismét az árnyoldalé a szerep, ugyanis nemrégiben egy hatalmas projekt húzta ki mindenki alól a szőnyeget és lépett le 1,2 milliárd dollárral, csaknem 400 millió forinttal. A Blockverse nevű projekt arra lett volna hivatott, hogy egy NFT-játékot készítsen, amely Play-to-Earn, tehát játssz, hogy pénzt keress alapon működött volna. Persze, aki nem ismeri az NFT-k univerzumát, most azt hiheti, hogy jó nagy badarság volt ebbe pénzt rakni, hisz nem létezik olyan játék amivel pénzt kereshetsz, már ha nem vagy profi. Ez viszont nem igaz, rengeteg olyan játék készült az elmúlt években amellyel a játékosok kimondottan sok pénzt kereshetnek, főleg ha egy szegényebb országból származnak, ahol a dollár jóval többet ér.

Visszatérve viszont a Blockverse-re, egy olyan játékot ígértek, ahol a Minecraftban elhíresült Bedwars segítségével kereshettünk volna pénzt játék közben. Az ötlet persze rengeteg embert felcsigázott, az 500 Ethereumot össze is gyűjtötték, ezután pedig egy órán belül se a Twitterjük, se a Discordjuk, de már az oldaluk sem működött tovább. Egész egyszerűen megloptak mindenkit majd leléptek.

Ez az egyetlen igazi hátránya az NFT-nek és a kriptouniverzumnak, amit sajnos lehetetlen lesz megoldani, hisz a fő jelszó egyértelműen a decentralizálás, ha pedig nincs egy szerv, amely ellenőrzi ezeket az NFT-aukciókat, akkor a csalások újra és újra megtörténnek majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Közvetítések