Megszületett az egyezség, felvásárolta a Sony a Bungie-t

Megszületett az egyezség, felvásárolta a Sony a Bungie-t

A Destiny 2 fejlesztője mindenben megegyezett a japán céggel, a függelenségüket azonban az ígéretek szerint megtarthatják.

Talán még fel sem ocsúdtunk abból, amilyen hirtelen a Microsoft jelentette be, hogy felvásárolták a Blizzardot, hasonló, szinte a semmiből érkező hír látott napvilágot. A Sony ugyanis magyar idő szerint január 31-én este osztotta meg, hogy mindenben megegyeztek a Destiny készítőjével, a Bungie-val, így a japán cég felvásárolta a fejlesztőgárdát.

A Sony 3,6 milliárd dollár értékben (kb. 1139 milliárd forint) ütötte nyélbe a Bungie-val az üzletet. Utóbbi egy jelentés szerint megmarad a Sony egyik „független leányvállalatának", így Pete Parsons vezérigazgató marad a cég élén. A Sony ezen kívül elkötelezte magát amellett, hogy a Bungie saját maga hozhassa meg a döntéseit, azaz „ők döntsék el, hol érik el a játékosokat a címeikkel."

„Szoros az együttműködésünk a Destiny-sorozat megjelenése óta, és nem lehetnék ennél izgatottabb, mint most, mikor hivatalosan is köszönhetem a stúdiót a PlayStation-családban." - mondta Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója. „Ez egy fontos lépés, hogy minél nagyobb közösséghez jusson el a PlayStation. Megértjük, hogy a közösségnek mennyire fontos a Bungie, és továbbra is támogatni fogják őket, amíg függetlenek. Hozzájuk hasonlóan a mi közösségünk is a PlayStation fontos része, a gamer világ jobbá tétele pedig immáron közös elhivatottságunk."

Saját közleményében a Bungie úgy fogalmazott, hogy a Sony „feltétel nélkül támogat minket mindenben, ahogy közös utunk most veszi kezdetét". Hozzátették, hogy ez a felvásárlás semmiben sem fogja befolyásolni a Destiny 2-t, vagy a hamarosan érkező Witch Queen kiegészítőt, illetve hogy a jövőbeli címek nem lesznek PlayStation-exkluzívak.

A Bungie kalandos történelme így újabb fejezetet kezd. 1991-es megalapításuk után 2000-ben vásárolta fel őket a Microsoft, azonban 2007-ben ismét függetlenek lettek. Később, 2010-ben egy tíz éves szerződést kötöttek az Activisionnel, ezt azonban közös megegyezéssel megszüntették 2019-ben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.