Eltávolították a FIFA 22-ből Greenwoodot, de egy másik játéknál még kivárnak

Eltávolították a FIFA 22-ből Greenwoodot, de egy másik játéknál még kivárnak

A letartóztatására most már az EA Sports is reagált, raádásul a játékos egyik szponzora sem nézte jó szemmel az esetet.

Miután korábbi barátnője komoly vádakkal illette Mason Greenwoodot nem csak, hogy előzetesbe került a brit labdarúgó, de a Manchester United is felfüggesztette. Nem sokat váratott magára az EA Sports reakciója sem, a kiadott közleményükben arról tájékoztatták a közösséget, hogy eltávolították a FIFA 22-ből a játékost.

Maga a Mirror Football is arról számolt be, hogy az EA Sports egy adatbázis-frissítést adott ki a FIFA 22-höz minden platformon (PlayStation, Xbox és PC), amely azonnali hatállyal eltávolította a Greenwoodot a játék összes offline módjából, valamint a FIFA 22 Ultimate Team itemét is a csomagokból.

„Mason Greenwoodot kivettük a FIFA 22 aktív csapataiból és felfüggesztettük a FIFA Ultimate Team (FUT) csomagokban, illetve az Ultimate Draftban is." - mondta az EA Sports szóvivője a Mirror Footballnak.

Ez azután történt, hogy Greenwoodot a manchesteri rendőrség letartóztatta nemi erőszak és testi sértés gyanújával.

„Vizsgálat indult és a vizsgálatok nyomán megerősíthetjük, hogy egy 20 év körüli férfit azóta letartóztattak nemi erőszak és testi sértés gyanújával." - erősítette meg a Manchesteri rendőrség.

Kihallgatás céljából továbbra is őrizetben van, amíg a nyomozás zajlik. A játékosnak olyannyira rosszul áll a szénája, hogy az egyik személyes szponzora, a Nike a letartóztatását követően szintén felbontotta a szerződését és megszakított vele mindenféle kapcsolatot. A cég a BBC-nek adott nyilatkozatában a következőket mondta:

„Felfüggesztettük kapcsolatunkat Mason Greenwooddal. Mély aggodalmunkat fejezzük ki a nyugtalanító állítások miatt és továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet."

A Sports Interactive, a Football Manager gyártója azonban nem volt ilyen drasztikus. Ők a The Athleticet arról tájékoztatták, hogy csak a jelenlegi rendőrségi vizsgálatot követően távolítják el a 20 éves futballistát a játékból, ha arra szükség van.

„A Sports Interactive még nem hozott döntést Mason Greenwood státuszáról a Football Manager 2022-t illetően és ezt nem is fogja megtenni mindaddig, amíg a jelenlegi rendőrségi vizsgálat eredményeit nyilvánosságra nem hozzák."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!