BLAST Premier: Ismét leszerepelt az észak-amerikai CS

BLAST Premier: Ismét leszerepelt az észak-amerikai CS

A legnagyobb meglepetés, hogy MiBR már győzelmet aratott a NaVi és a Complexity-játékosaival szemben is. A Vitality lesz a következő áldozatuk?

Pár napnyi pihenést kaptak a csapatok, tegnap viszont már nem volt apelláta, folytatódott a BLAST Premier Spring Groups versenye. A csoportkörökben még nem esett ki senki, azok helyosztó meccsek voltak, melyek arról döntöttek, hogy a jelenlegi szakaszt ki, melyik pozícióból kezdheti. Tegnap viszont már nem babra ment a játék, három Bo3-as meccs várt ránk, a nap végén három biztos kiesővel.

Nem nagy meglepetésünkre, ez a három csapat a mezőny NA-triója volt. A Complexity a beugróval játszó és sok apró hibával operáló MiBR-ral sem bírt, két gyors pálya után máris búcsúzniuk kellett a versenytől. Floppy mutatott egyedül olyan játékot, ami bizakodásra adhatott okot, a többiek sajnos magukhoz képest is elmaradtak. De hasonlóan borús volt a helyzet a Liquid és az EG-oldalán is.

Előbbi a NaVi-csapatát fogadta. Bár s1mple-ék borzasztó rosszul szerepeltek a csoportkörben, sejthető volt, hogy nem az az igazi arcuk. Tegnap ezt be is bizonyították. A Liquid ellen már a tavalyi Major győztes NaVi lépett szerverre, még akkor is, ha több hiba csúszott a játékukba, mint általában. Valahogy a NaVi nem üzemel még olyan hőfokon online, mint LAN-on, és ez meglátszik a statisztikákon is.

A Liquid pedig borzasztó gyenge volt. NAF hozta a kötelezőt és ELiGE is meg tudott vadulni, a többiek nem. Nitr0, aki Valorantból tért vissza, különösen gyenge volt. A saját és a csapat játékára sem tudott figyelni, ami irányítóként elég nagy baj.

Akárcsak az, hogy az Evil Geniuses egy gyengécske BIG-gel sem bír. A németek megmutatták, hogy Dust2-n még mindig erősek, ott nem volt kérdés, hogy jókora előnyben vannak. Overpasson az EG volt magabiztosabb, Vertigora viszont elfogyott a lendület. Rég láttunk olyan ötlettelen, olyan erőtlen köröket, mint tegnap Vertigón az EG-től.

A BLAST Premier Spring Groups tegnapi eredményei

  • Complexity vs MiBR - 0:2
  • NaVi vs Liquid - 2:0
  • BIG vs EG - 2:1

Egyetlen nap, három meccs kellett hozzá, hogy a BLAST Premier Spring Groups mind a három észak-amerikai csapata kiessen. Óriási lemaradásban vannak és egyelőre nem látni, hogy mikorra dolgozhatják le hátrányukat.

A BLAST Premier Spring Groups mai menetrendje

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!