CS:GO: Mit tanultunk a BLAST Premier Spring Groups első meccseiből?

CS:GO: Mit tanultunk a BLAST Premier Spring Groups első meccseiből?

Melyik csapat játéka tetszett a leginkább hétvégén? FaZe, G2, Vitality esetleg az OG?

Bár elsőre nem szembetűnő a változás, idén átvariálta versenyei rendszerét a BLAST. Múlthét pénteken kezdődött el a BLAST Premier Spring Groups, ahol a szokásos 4 fős csoportokat láttuk, ám ezúttal azok a meccsek még senki sorsáról sem döntöttek.

A hétvégi összecsapások, kvázi helyosztó meccsek voltak, nem esett még ki senki és a továbbjutásnak sem örülhet még egyetlen csapat sem. Az eddig eredmények pusztán azt döntötték el, hogy ki, hol kezdi majd meg a Knockout Stage meccseit. A 12 fős ágrajzon van aki az elejéről indul, míg a csoportkörös meccsek győztesei egy, akár két körrel is előrébb kerültek. Erről az ágrajzról már köszönthetünk majd továbbjutó csapatokat és búcsúzhatunk kieső ötösöktől is. Csütörtökön folytatódik a verseny, addig is tekintsük át, hogy milyen tanulságokkal szolgáltak az eddigi összecsapások.

A G2-ra oda kell figyelni

Talán a G2-csapata az, amelyik a legjobb cseréket szerezte meg 2022-re. Tavaly sem volt már rossz az ötös, de Aleksib és m0NESY érkezése olyan frissességet jelent, amivel beköszönthet a csapat egy új korszaka. Ezt már megvillantották a BLAST meccseken is. Bár még közel sem tökéletes a játékuk, az A csoportban máris veretlenül győzedelmeskedtek.

Aleksib jóval lassabb körökre vezeti a többieket, mint tavaly nexa, ez pedig láthatóan még sokszor nem működik tökéletesen. M0NESY sem egy 2015-ös kennyS még, de már rögtön az első meccsre összeszedetten érkezett, olyan körértékű frageket lőtt be csapatának, melyek tavaly nagyon hiányoztak. M0NESY egy csiszolatlan gyémánt még, akit ha jól kezel a G2, akkor tényleg egy új s1mple-t nevelhetnek majd belőle.

A Complexity egyik sírból lépett át a másikba?

Nem véletlenül költözött át anno a Complexity Európába. Bár még időben észrevették, hogy az európai mezőnyben, lehetőleg európai játékosokkal kell nagyot alkotniuk, az álom tavaly szertefoszlott. A Complexity szétesett, 2022-re pedig egy középkategóriás észak-amerikai csapatot tudtak szerezni, akiknek nem is indult túl jól a szezon. Megvoltak a saját köreik, szó se róla, néhány körben működött a játékuk, de összességében kevesek voltak a G2 és a BIG ellen is. Még csak most kezdődött el a szezon, van még idejük fejlődni, de a lemaradást jelenleg náluk látjuk a legnagyobbnak.

A Complexity jelenlegi felállása:

  • Johnny "JT" Theodosiou
  • Justin "FaNg" Coakley
  • Ricky "floppy" Kemery
  • Michael "Grim" Wince
  • Paytyn "junior" Johnson
  • Tiaan "T.c" Coertzen (edző)

Fel kell ébrednie a NaVi-csapatának

A NaVi sem kezdte túl jól az évet. A tavalyi bajnokcsapat mintha aludt volna szombaton, kikaptak az MiBR, majd az Astralis ötösétől is. Több is veszett Mohácsnál, s1mple-ék még mindig könnyedén megnyerhetik a versenyt, de ahhoz egyszerűen gyorsabbnak, pontosabbnak, okosabbnak kell lenniük. Nem engedhetik meg maguknak azt a hibát, amit a G2 elkövetett tavaly, hogy hosszabb szünet után kiestek a formából és 2-3 versenyt is az utolsók között zártak.

Ropz végre szintet léphet

A FaZe viszont remek formában volt. Nem hibátlanul, de megnyerték a C csoportot, amivel jókora előnyre tettek szert a verseny következő szakaszára. A győzelmek pedig egyértelműen betudhatóak ropz kimagasló teljesítményének. A MOUZ-ból érkezett észt játékos végre kiteljesedhet lurker játékstílusával, amit a hétvégén nem tett zsebre a Vitality és a Liquid sem. Karrigan parádés módon építette a köröket ropz meglepetésszerű játékára, miközben a többiek is precízen ismerték és tették is a dolgukat.

Korai lenne még a HLTV ranglista élére várni a FaZe-t, de az biztos, hogy ha ropz folytatja a játékát és karrigan is tud újdonságokat felmutatni, akkor ez a csapat az év egyik legjobbja lehet.

Még mindig le vannak maradva az észak-amerikai csapatok

Továbbra is nagy rejtély, hogy miként zárkózhatnának fel az NA-csapatok. Bár nem volt vészesen rossz a Liquid és az Evil Geniuses sem, első meccseik pontosan azt bizonyították, amit az utóbbi években mindig is láttunk. Az észak-amerikai csapatok egymás ellenfelei, míg az EU régió ötöseivel nem tudják felvenni a harcot. Rontott gránátok, buta peekek, megfontolatlan körök, bátortalanul, összeszedetlenül megindítok támadások jellemezték a Complexity, az Evil Geniuses és a Liquid játékát is. Nekik sokat kell még javulniuk, ha idén labdába szeretnének rúgni.

A BLAST PREMIER SPRING GROUPS CSÜTÖRTÖKI MENETRENDJE:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!