Alig lépett be a Facebook Metaverzumba, máris

Alig lépett be a Facebook Metaverzumba, máris "megerőszakolták" a nőt

Ez pedig komoly visszaesést eredményezett Zuckerberg Facebook részvényeit illetően.

A Facebook a következő szintre emelné a közösségi médiát azáltal, hogy létrehoznák a – Mátrixra erősen hajazó – virtuális valóságot, ahova az emberek belépve egy amolyan második életüket élhetnék. Ez a világ még nem indult el hivatalosan, viszont a bétatesztje már javában zajlik és szép számmal akadnak olyanok, akik folyamatosan próbálgatják a szoftver újításait. A hozzáférési adatok mellett elég egy VR Headset és máris kedvenc avatorja formájában "új" életet kezdhet itt bárki, akit kiválasztottak.

Ez mind szép és jó, idilli képet fest le a virtuális valóságról, azonban amennyire kellemesen hangzik, olyannyira rejthet magában veszélyeket is. 2021. decemberében történt egy igen komoly eset, melyet csak egy mostani blogbejegyzésben hoztak nyilvánosságra, miszerint 3-4 férfi megerőszakolt egy, a Metaverzumba becsatlakozó nőt. Pontosabban ezt úgy kell elképzelni, hogy az avatarjukat irányítva tették mindezt, ennek ellenére a 43 éves családanya elképesztően megrémült. Kezdetben verbálisan inzultálták, majd csoportosan „megerőszakolták” és ez ellen senki nem tett semmit. Miután sikerült kiszabadulnia a számára ismeretlen egyének nem hagyták abba a dolgot, utána kiabáltak, hogy „ne mondd, hogy nem élvezted”. A nő szinte sokkot kapott és egyik legrosszabb rémálomjaként mesélte el a történetet.

Sajtóhírek szerint a metaverzumban való zaklatás már napjainkban is visszatérő probléma. Az áldozatok arról mesélnek ilyenkor, hogy ezek az atrocitások sokkal megrázóbbak, mint azt bárki hinné. A Meta szóvivője, Joe Osborne a Vice megkeresésére azt mondta: minden erőszakos cselekményt kivizsgálnak. Alighanem a történtek hatására is egyébként Mark Zuckerberg és a Facebook anyavállalata, a Meta részvénye 26,39 százalékot zuhant csütörtökön, és így rekordösszeggel, 200 milliárd dollárral csökkent a kapitalizációja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!