Petíciót indítottak a Battlefield 2042 játékosok a pénzükért

Petíciót indítottak a Battlefield 2042 játékosok a pénzükért

Azt szeretnék elérni, ha nem csak a Steam platformján menne gördülékenyen a pénzvisszatérítés.

Petíciót indítottak a Battlefield 2042 játékosok, akik azt szeretnék elérni, hogy az EA fizesse vissza a játék vételárát számukra, független attól, hogy azt melyik platformon vásárolták meg, valamint azzal gyanúsítva meg a kiadót, hogy „félretájékoztatta őket a hirdetésekben", valamint hogy a játék „játszhatatlan" állapotban jelent meg.

Rögös utat járt be a DICE által fejlesztett shooter, amióta tavaly novemberben megjelent: néhány nap alatt az értékelések alapján a Steam legrosszabb játéka lett, a legtöbben néhány nap alatt szinte minden nagyobb hibát megtapasztaltak: játékösszeomlást, hibás szervereket, vagy csak olyan bugokat, glitcheket, melyek szimplán játszhatatlanná teszik a játékot. Azóta a DICE küzködik is azzal, hogy a játékot a megfelelő irányba terelje: ugyan több frissítéssel igyekeztek kijavítani a hibák nagy részét, egy-két döntésükkel nem egészen értett egyet a közösség (például a Rush játékmód kivétele, melyet egy héttel később ismét elérhetővé tette), illetve a szükséges javítások sem érkeztek időben. Jelenleg pedig ott tart a játék, hogy a megígért frissítések késve érkeznek, az első szezon pedig nyár előtt nem fog elkezdődni - fél évvel a játék megjelenése után.

A közösségnél pedig betelt a pohár, akik a Change.org oldalán egy petíciót is indítottak, melyben azt követelik a kiadótól, hogy fizesse vissza a játék vételárát minden platformon. A petíció a cikk megjelenésekor közel 54 ezer aláírásnál tart, amely azért is okozhat fejfájást az EA-nek, mert a petíció indítóinak ígérete szerint 50 ezer aláírásnál jogi útra terelik az ügyet.

„Az EA egy olyan játékot dobott piacra 70 dolláros (kb. 21 ezer forintos) vételáron, amellyel átverték a vásárlókat. Több millió dolláros kárt okozott ezzel, illetve több ezer vásárlót dühített is fel a Battlefield 2042. Az EA és a DICE nem tartotta be az ígéreteit, a játék pedig játszhatatlan állapotban jelent meg. Még ma is olyan hibák vannak benne, melyek komolyan befolyásolják a játékélményt, akkora mértékben, melyek miatt a közösség még ma is félkésznek tartja a játékot." - fogalmaz a petíció.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!