Írjátok fel a dátumokat, ekkor lesznek a Major-kvalik!

Írjátok fel a dátumokat, ekkor lesznek a Major-kvalik!

10 napon belül elindulnak a PGL Antwerpen Major nyílt selejtezői.

Április 11-24. között tartja regionális osztályozó eseményeit (RMR) az antwerpeni Majorhöz a PGL – jelentették be a mai nap folyamán. Ezeken a Stockholm Major résztvevőin túl ugyanannyi nyílt kvalifikációról érkező csapat képviselheti magát. Az európai online selejtezőkre február 19-20-tól hetente, összesen négy alkalommal nevezhetnek az érdeklődők.

A Valve új szabályai értelmében a jövőben a pontrendszer helyett csupán egy-egy RMR-t tartanak a Majorök előtt régiónként. A tervek szerint ezek LAN-ok lesznek, az Antwerpen Major esetében a PGL a saját bukaresti stúdiójában rendezi mindegyiket, szorosan egymás után. Európa és a CIS közös RMR-jén – ami mostantól csak simán Európa néven szerepel – az egy esemény technikailag kettő lesz ezúttal: a 13 meghívott csapat mellett 19 kiadó helyre lehet pályázni majd a nyílt selejtezőkön, a résztvevőket pedig A és B RMR-ra osztják, 16 csapatos, svájci rendszerű csoportokra.

Az európai nyílt selejtezők formátuma a következő:

  1. selejtező - február 19-20. - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)
  2. selejtező - február 26-27. - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)
  3. selejtező - március 5-6 - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)
  4. selejtező - március 12-13. - 4 csapat jut tovább (négy elődöntős)

A PGL a cikk írásának pillanatában nem közölt még linkeket a regisztrációhoz, továbbá a platformot sem nevezték meg. Fontos információ még, hogy csak koronavírus elleni védőoltással, annak igazolásával vehetnek részt a csapatok az RMR-on és a Majorön is – az online selejtezőn ez még értelemszerűen nem feltétel.

Az európai A jelzésű RMR április 17-20-ig lesz a bukaresti PGL stúdióban, a B jelzésű RMR ugyanitt ezt követően, azaz április 21-24-ig tart majd. A mostani bejelentésből már tudjuk, hogy a formátum mindkettő esetében 16 csapatos svájci rendszer, Bo1-ekkel, kiesési és továbbjutási rangadókon Bo3-kkal (vagyis a Majorrel egyezező). Mindkettőről 8-8 csapat jut tovább, a többiek kiesnek: az A RMR esetében 4 Legend, 2 Challenger és 2 Contender, a B RMR esetében 3 Legend, 4 Challenger és 1 Contender státuszt kaparinthatnak meg a szerencsések.

Az amerikai és ázsiai RMR-ok szintén Bukaresten lesznek, előbbi április 11-14-ig, utóbbi április 15-16-ig. A PGL Antwerpen Major május 9-én indul a Challenger Stage-dzsel és 22-én ér véget a Sportpaleisban, várhatóan közönség előtt játszott döntővel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!