Élő adás közben bilincselték meg a rendőrök az amerikai Hearthstone streamert és családját

Élő adás közben bilincselték meg a rendőrök az amerikai Hearthstone streamert és családját

A felfegyverkezett rendőrök a stream során kutatták át a lány házát, miközben őt és családját megbilincselve akarták elvinni.

Alexandra „Alliestrasza" Macpherson egy amerikai Hearthstone-streamer, és az egyik, ha nem a legnépszerűbb női tartalomgyártó a közösségben. Az egyik legutóbbi élő adása azonban a lehető legrosszabbul alakult, ugyanis razziát tartott nála az amerikai rendőrség. Swattolás áldozata lett, azaz amikor (legtöbbször ismeretlen) bejelentők hamis információt jelentenek a hatóságoknak, abban a reményben, hogy fegyveres erők vonulnak ki az adott címre.

A stream egy órán át normális mederben zajlott, ekkor viszont a ház egy másik pontjáról nagy hangzavar is beszűrődött. Alliestrasza otthagyta a gépet, hogy megnézze, mi történt. A chaten meg is indult a találgatás, hogy mi történhetett, amikor három fegyveres rendőr jelentek meg a szobában, melyet átkutattak. 25 perccel később tért vissza Alliestrasza, és zaklatottan csak annyit mondott:

„Leállítom a streamet, rendőrök vannak a házban. Jegyzőkönyvet vesznek és elkérik az iratainkat. Gyakorlatilag swattoltak minket. Jól vagyok, de... mindannyiunkat megbilincseltek. Nincs semmi gond, kedvesek a rendőrök, de most megyek és később elmondok mindent."

Később Twitter-profilján részletesen elmagyarázta, mi történt. A poszt szerint minden rendben, csupán az idegeit viselte meg a szituáció.

„A rendőrök nagyszerűek voltak és nagyon jól kezelték a szituációt. Persze a valószínűsíthető fenyegetést komolyan kellett venniük, így az egész családommal megbilincselve álltunk a ház előtt. Miután meggyőződtek róla, hogy minden rendben van, beszélgettünk velük és elmondtuk, hogy ez mit jelent manapság a Twitch-streamereknek. Az az erőforrás, ami egy ilyen művelethez szükséges, hihetetlen. MIÉRT csinálják ezt az emberek?! Valószínűleg még azt sem tudjuk meg, hogy ki tette."

Miután több rajongója is meglepve kérdezte, hogy miért lettek megbilincselve, azt válaszolta: „A rendőrök egy olyan bejelentésre érkeztek, hogy egy nő lelőtte a férjét és bezárkózott a fürdőszobába, azzal fenyegetőzve, hogy mindenkit lelő, aki a közelébe megy. Amennyire csak lehet, komolyan is kellett ezt venniük. Úgyhogy megbilincseltek minket, amíg átkutatták a házat."

A swatting egy régóta fennálló probléma az Egyesült Államokban, melyek a streamerek a leggyakoribb áldozatai. 2017-ben egy Call of Duty játékost lőttek le a rendőrök, 2019-ben pedig az akkor 16 éves Fortnite World Cup bajnok Kyle "Bugha" Giersdorfot is megtalálták vele, szerencsére akkor nem esett senkinek bántódása.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!