CS:GO: Győzelemmel debütált torzsi Katowicében

CS:GO: Győzelemmel debütált torzsi Katowicében

Domináns CT-oldallal mutatkozott be Nuke-on az új MOUZ, torzsi magabiztosan szerepel eddig első nagy versenyén.

A MOUZ és a GODSENT találkozójával elindult a 2022-es IEM Katowice. A mérkőzés külön izgalmas volt nekünk, magyaroknak, hiszen Torzsás „torzsi” Ádám is most debütált a MOUZ első csapatában. Méghozzá nem is akárhogyan kezdte meg a top tieres szereplést: a világ 13. legjobb csapata ellen első volt a szerveren, végig a tőle megszokott nyugodt, vidám arcot láttuk a 16:8-as győzelemhez vezető úton.

A Bo1-et Nuke-on játszották a csapatok, a MOUZ választhatott a vétó végén Overpass és eközött. A döntésük pedig igen jól sikerült, ugyanis az első félidőben CT-oldalon 12:3-as előnyre tettek szert, amiben fontos szerepe volt a magyar AWP-s mellett a beugróként érkező Jon „JDC” de Castronak is, aki bymast helyettesíti most. JDC a múlt hétvégén már harmadik WePlay Academy League címét nyerte meg zsinórban a MOUZ NXT-vel, formája pedig a jelentősen erősebb ellenfél ellenére nem változott – a GODSENT bánatára. A nemzetközi közvetítés elemzői, Maniac és YNk is pozitívan vélekedett a két fiatalról a meccs után, és várják a folytatást.

Torzsi debütálására nem lehet panasz: okosan hozott egy clutchot, multifragelt az AWP-vel, kintin is magabiztos, néha agresszív játékával lopta a távolságot a braziloktól. A T-oldalon ugyan elindult a GODSENT előre – a pisztolykör után 5 kört hoztak zsinórban –, de a 22. körben dexter és NBK elsőre lehetetlennek tűnő clutchja után kiosont az egérfogóból a MOUZ, ami végül gyors győzelemhez vezetett.

Ami torzsi egyéni játékát illeti, íme néhány statisztika a HLTV-ről:

1,35-ös HLTV rating
1,72-es impact rating
22/3/16 K/A/D
9 AWP frag
7 nyitó frag

A meccs után a HLTV egy rövid interjúban kérdezte a játékost a debütről. Ebből megtudhattuk, hogy magabiztos a játékát illetően: az első meccsen egy kicsit még izgult néha, de élvezte, saját teljesítményét „okésnak” minősítette. Bymas hiánya nyilván hatással van a mostani szereplésre, „kicsit szomorúak vagyunk emiatt, mert nagyon jól ment a felkészülés”. JDC az utolsó pillanatban ugrott be az akadémiából hozzájuk, de torzsi szerint nem agódtak amiatt, hogy hogyan kezeli majd ezt a szintet, és a meccsen is láthattuk milyen jó. „Elképesztően játszott, alig várom a következő meccset” - értékelte csapattársát. A beugró miatt pontosan meghatározott elvárások sincsenek, a cél nyilván az, hogy próbáljanak minél tovább menetelni a tornán, így pedig a nyomás is kisebb.

A MOUZ következő meccse az IEM Katowice Play-Inen ma délután 16:00-tól lesz a FaZe–Sprout-meccs győztese ellen, már Bo3 formátumban. Ha torzsiék ezt megnyerik, akkor bejutnak a főeseményre, ha veszítenek, akkor holnap este 19:30-tól próbálkozhatnak újra.

Az év egyik legnagyobb versenyét természetesen magyar nyelvű közvetítésen élvezhetitek az Esport1TV Twitch csatornáján és az Esport1 beépített pontgyűjtő felületén is. Ráadásul ezúttal dropokkal vár a FACEIT és az ESL, ugyanis a FACEIT Shopban elkölthető pontokat is gyűjthettek a stream nézésével!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!