CS:GO: Akár Te is tagja lehetsz az OG akadémiájának!

CS:GO: Akár Te is tagja lehetsz az OG akadémiájának!

Az OG is szeretne m0NESY, torzsi vagy JDC kaliberű tehetségeket nevelni, miközben a fiatalokért folytatott verseny egyre nagyobb.

Az OG is csatlakozna azon top tier szervezetek sorába, akik CS:GO akadémia csapatot is fenntartanak – jelentették be szerdán. Eszerint bárki jelentkezhet egy kérdőív kitöltésével a programba egészen február 24. 23:59-ig: fontos feltételek azonban az angol beszédkészség és a nemzetközi utazási képesség. A jelentkezések lezárása utáni két hónapban kiértékelik a beérkező adatokat, majd egy meghívásos tesztsorozat alapján összeállítják az akadémiacsapatot. Fiatal játékosok mellett egy projektvezetőt is keresnek az OG akadémiához.

A bejelentés kapcsán Mike Schwartz, az OG esportvezetője a következő nyilatkozatot tette:

„A tehetséggondozás mindig kulcsfontosságú volt nekem minden projektben – nem csak az első csapat meglévő tehetségei esetében, hanem azért is, hogy létrehozzunk egy olyan rendszert, ami lehetővé teszi az utánpótlásnevelést. Tudtuk, hogy vannak párhuzamok a hagyományos sportok nevelésével, ami különböző ligákban már létrejött, most pedig a CS-ben is egyre több tehetség kerül elő így. Ezek izgalmas idők a következő játékosgeneráció szempontjából, és reméljük célállomás lehetünk nekik.”

Schwartz szavait JMR Luna, az OG Esports ügyvezető-igazgatója a következőképpen egészítette ki:

„Az OG lehet DOTA-csapatként indult, de folyamatosan bizonyítjuk a CS:GO és a közösség iránti elkötelezettségünket! Nagyon izgatottak vagyunk a CS:GO akadémiaprojektünk bejelentése kapcsán, ami segíteni fog az ökoszisztémában a pozíciónk megerősítésében.”

A bejelentésben erről ugyan nem esett szó, de az OG bizonyára azért tűzött ki kéthónapos tervet az akadémiánál, mert akkortájt várhatóan lesz egy negyedik WePlay Academy League bajnokság, amin akár el is indulhatnak. A WAL mezőnye szezonról szezonra bővül nagy nevekkel, és amikor a meglepően szórakoztató műsor mellett olyan gyémántok kerülnek ki innen, mint torzsi, JDC vagy m0NESY (akin a NAVI többszázezer dollárt keresett), akkor nem nehéz belátni, mekkora üzletről is van szó.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!