Fortnite: Nem hittek a szemüknek a csalás áldozatai

Fortnite: Nem hittek a szemüknek a csalás áldozatai

Minden játékban találkozhatunk hackerekkel, de akkor van igazán gond, amikor a versenyeken is megjelennek.

A Fortnite játékosai folyamatos harcban állnak a hackerekkel, már a Battle Royale megjelenése óta. Különböző programok segítségével és hibák kihasználásával igazságtalan előnyre tesznek szert a csalók, ezzel pedig elrontják a tisztességesen próbálkozók játékélményét.

Az Epic Games számtalan erőfeszítést tett már a megfékezésükre, de sajnos mindig találnak újabb lehetőségeket, amiket ki is használnak. Ez különösen zavaró a téttel bíró versenyeken, mint például a most tartott Duos Cash Cupon.

A február 21-én megrendezett európai Duos Cash Cup több profi résztvevője is olyan klippeket tett közzé Twitteren, amelyeken hackerek láthatók, amint azonnal kiiktatják ellenfeleiket egy láthatatlan autó segítségével. Sajnos nem ez az első alkalom, amikor ezzel az abszurd csalással találkoztunk.

TaySon, az FNCS négyszeres győztese közzétett egy felvételt arról, hogy a Cash Cup alatt egy hacker csúnya módon végez vele. TaySon és duótársa, Th0masHD ezek után nem jutott tovább a Cash Cup második fordulójába. Lehetséges, hogy a sikertelenségüknek nem ez a fő oka, de meglehetősen morálromboló egy ilyen történés, ez pedig kihathatott a teljesítményükre a továbbiakban is.

A Fortnite streamer, MOTOR egy másik szemszögből készült videót osztott meg, szintén Twitteren. Ebben láthatók a hackerek, akiknek valahogyan sikerült egymás után kétszer is 60 killnél többet szerezniük. A klipben az figyelhető meg, ahogy a csalók egy kamionnal repülnek. MOTOR állítása szerint 200 méter távolságból is ejtettek ki játékosokat.

Ezt a furcsa csalást minden bizonnyal érzékelte a Fortnite csalás elleni szoftvere, mivel a használói nem játszották végig a cupot. Ennek ellenére is 141 résztvevőnek tették tönkre a versenyélményét.

Időről időre felbukkannak hasonló hackerek, de az Epic mindig hamar fellép ellenük. Reméljük ez a jövőben is így marad, ettől pedig elmegy azok kedve akik bepróbálkoznának.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!