Segítséget kér a STALKER 2 fejlesztője a nagyvilágtól

Segítséget kér a STALKER 2 fejlesztője a nagyvilágtól

„Bizonytalan a jövő, de reménykedjünk a legjobbakban."

Hosszú évek után a napokban ért mélypontjára az Oroszország és Ukrajna közötti diplomáciai kapcsolat, miután előbbi magyar idő szerint csütörtök reggel háborút indított északkeleti szomszédunk ellen, a harcok pedig ma hajnaltól kezdve is folytatódtak tovább. A helyzet félelemmel tölti el nemcsak az ukrán lakosságot, de az egész világot is, rengetegen szólították fel az ország vezetését, hogy szüntessék be harcászati tevékenységüket Ukrajnában. Emiatt is fordult a közösségi médiához több ukrán játékfejlesztő cég is, akik rajongóik segítségét kérik.

„A mai napon az Orosz Föderáció háborút indított Ukrajna ellen." - áll a STALKER 2 fejlesztőjének, a GSC Game Worldnek február 24-i Twitter-posztjában. „Országunk robbanások és fegyverek hangjára ébredt fel, de készen áll megvédeni szabadságát és függetlenségét, mert erős és felkészült mindenre. Bizonytalan a jövő, de reméljük a legjobbakat, bízunk fegyveres erőinkben és Ukrajnába vetett hitünkben."

„Nem nézhetjük tétlenül a helyzetet." - fogalmazott a Sherlock Holmes-játékokat készítő Frogwares. „Oroszország megtámadta az otthonunkat, tagadja Ukrajna szuverenitásának jogosultságát. Megpróbálunk biztonságban maradni, de ez egy háború. Mindenkit arra kérünk, hogy próbáljuk meg [Vlagyimir] Putyint rákényszeríteni, hogy hívja vissza csapatait. Egy békés nemzet vagyunk, függetlenségünk elnyerése óta sose támadtunk meg senkit és sose fenyegettünk meg másokat. A helyzet a munkánkat befolyásolja, és az életünket is tönkreteheti."

A Survariumot és a Fear the Wolves-ot fejlesztő indie stúdió, a Vostok Games (akiknek a GSC Game World az anyavállalata) pedig szavak helyett csak az ukrán zászló fotóját osztották meg oldalukon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!