Megható beszéddel nyitotta meg s1mple az IEM Katowice rájátszását

Megható beszéddel nyitotta meg s1mple az IEM Katowice rájátszását

Reméljük, hogy az elmúlt napok történései nem lesznek hatással a csapat ma délutáni teljesítményére.

A negyeddöntőket láthattuk tegnap Katowicében, a G2, a Virtus.pro, a FaZe és a Gambit főszereplésével. Végül mindkét mérkőzés úgy alakulat, hogy az európai ötösök jutottak tovább. A Virtus.pro csak az első pályán volt méltó ellenfele a G2-nak, hiába tartott 47 körön át Mirage, Jame-ék alulmaradtak, Ancientön pedig mindössze 5 kört tudtak összekalapozni.

A Gambit sem volt sokkal jobb formában. LAN-on még mindig nem tudják ugyanazt nyújtani, mint online és persze minden játékosuk fejében ott motoszkált, hogy mi történik éppen a világban, mit csinál éppen a saját országuk. A játékosok meccs utáni Tweetjeiből is azt lehetett leszűrni, hogy nem tudtak 100%-osan a játékra koncentrálni, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a FaZe.

Dust2-n 16-5-re, Infernón 16-11-re nyertek karriganék, amivel ki is alakultak az elődöntők párosításai. A Heroic a FaZe-t fogadja ma, míg a NaVi a G2-t. Mindkét találkozó akár döntőnek is beillene, a négy csapat közül azonban csak kettő juthat tovább a holnapi döntőbe.

Az IEM Katowice mai menetrendje

Az estét viszont nem a meccsek, hanem s1mple határozta meg. Még az első negyeddöntő előtt vonult színpadra a NaVi, akiket most díjaztak tavalyi Intel Grand Slam győzelmükért. Az ukrán játékos szót kért magának és egy rövid, de megható beszéddel nyitotta meg a rájátszást.

„Nincs sok mondandóm, de szeretném, ha tudnátok, hogy az e-sport teljesen politikamentes és legyen szó bármelyik csapat, bármelyik játékosáról, nincs közünk a kormányok döntéseihez. Egész karrierem alatt ukrán, orosz és amerikai játékosokkal játszottam, mindannyian remek srácok. Most pedig a barátaimmal állok itt. Ők a barátaim, együtt nyerünk és együtt veszítünk. Mindannyian békét szeretnénk Ukrajna és a világ számára is. Mindannyian félünk, de ezen a versenyen most példát kell mutatnunk a világnak. Össze kell tartanunk barátainkkal, mindenkivel, aki követi ezt a versenyt. Meg kell őriznünk az emberségünket. Köszönöm mindenkinek aki eljött, remélem élvezni tudjátok majd a meccseket."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!