CS:GO: Játékosblokkolással és wingman móddal bővül a FACEIT

CS:GO: Játékosblokkolással és wingman móddal bővül a FACEIT

A prémium előfizetők akár öt olyan játékost is blokkolhatnak egyszerre, akikkel nem szívesen játszanának.

Megjelent az év első jelentős FACEIT frissítése, benne minden földi jóval: játékosokat blokkolhatunk matchmakingen, wingman (szárnysegéd) versengő módon játszhatunk, Quickplay Alpha indul EU-ban és NA-ben FFA DM-mel, valamint az NA meccskeresésben összeolvadnak az ingyenes és a prémium keresések. A frissítés összes tartalma elérhető éjfél óta, mutatjuk a részleteket!

Játékosblokkolás

A FACEIT szerint ez egy régóta kért funkció, amit egy ideje már teszteltek, mostantól pedig mindenki számára elérhetővé vált. Ahogyan a neve is sugallja, ez arra használható, hogy egy listára tegyünk olyan felhasználókat, akikkel nem szeretnénk összekerülni mérkőzéseken. Viszont nem lehet végtelen a lista érthető okokból: a prémium felhasználók legfeljebb öt, a konkrét játékra (például CS:GO-ra) feliratkozók pedig három játékost tilthatnak. Az ingyenes felhasználók számára ez nem elérhető.

Visszatér a Wingman mód

Tavaly májusban már kisérletezett ezzel a FACEIT és a visszajelzések nagyon pozitívak voltak, így sokan kérték a platformot a játékmód visszahozására. Ez most meg is történt, méghozzá küldetésekkel és napi ranglétrákkal. Ezek a meccsek természetesen nem befolyásolják az ELO-t vagy a statisztikáinkat. 128 tick és FACEIT Anti-Cheat természetesen itt is van.

Quickplay Alpha

A frissítés nagy újdonsága a Quickplay, ami lényegében egy szerverkereső a FACEIT-en. Az elérhető szerverek mindegyikén 128 tick és a FACEIT Anti-Cheat van. Egyelőre a korai hozzáférésű státusz miatt csak FFA (free for all) Deathmatch játékmóddal működik, kizárólag az EU-ban és NA-ben. Azonban a jövőben az a platform célja, hogy ezt kibővítsék a kéréseknek megfelelően.

Változások az NA-meccskeresésben

Először is, az ingyenes és a fizetős sorok összeolvadnak a könnyebb meccstalálás érdekében, ami azt jelenti, hogy a prémium felhasználókat a rendszer először megpróbálja összedobni egymással, de ha nem talál tíz ilyen játékost és túl sok a várakozási idő, akkor feltölti az üres helyeket ingyenes felhasználókka. Ezért csak egy rangsorolt liga lesz az előfizetőknek, ahonnan a legjobb 50 kap meghívást az FPLC selejtezőkre. Emelett 50%-kal nő a FACEIT pontos nyereményalap is a régióban. Másodszor, az NA-játékosoknak két preferált szervert kell választaniuk a korábbi egy helyett a meccs előtt. Harmadszor, új Los Angeles-i és New York-i szervereket kapnak a jobb lefedettséghez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!