Se csapat, se eredmények – Mihez kezd most a Fnatic?

Se csapat, se eredmények – Mihez kezd most a Fnatic?

Szerinted mihez kezd majd a Fnatic?

Ha van az utóbbi évek CS:GO-történelmének sikersztorija, akkor az biztosan az Astralisé. A 2016-ban alakult csapat hirtelen tört be a legjobbak közé, majd meg sem álltak addig, amíg nem nyertek négy Majort. Az érme másik oldala pedig a Fnatic, az egykoron legendás svéd alakulat alaposan leépült az utóbbi 5-6 évben.

Valahogy sikerült folyamatosan rossz döntéseket hozniuk, a lehető legrosszabb időzítéssel. Gondoljunk csak vissza anno a GODSENT projektre. Pár hónapnyi lendületért szétzilált egy akkor még sikeres csapatot, ami aztán sosem talált vissza régi önmagára. Játékosok jöttek és mentek, a cseréket azonban mindig a lehető legrosszabb ütemben végezték. Amikor pont nyitott volt a piac és sok csere végbement, akkor megtartották felállásukat, ami aztán nem működött, később viszont cserélni se tudtak normálisan, hiszen egy ütemmel le voltak maradva, az értékes játékosokat már mind lekötötték más csapatok. Az sem sokat segített rajtuk, hogy makacsul ragaszkodtak a teljesen svéd ötöshöz.

Hasonló a helyzet a most is. 2021 végén, 2022 elején szinte minden nagyobb csapat cserélt, kivéve ők. Eltelt egy hónap, felállásuk ismét szétesett, a lehetőségek pedig most sem túl biztatóak. Pedig nincs más út, új játékosokat kell találniuk. Smooyát kispadra tették, Brollant pedig a NiP viheti el. Nem lehetetlen persze új tagokat találniuk, de egyszerűen költeniük kell, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ami szintén nem volt jellemző az utóbbi évek Fnatic-jára.

Egy új csapat összeállítása persze ezer és egy tényezőn áll vagy bukik. Mi most csak arra koncentráltunk, hogy kik lehetnek a legértékesebb jelöltek, az új Fnatic-ba. Tegyük fel, hogy KRiMZ, mezii és ALEX maradnak. Az utánpótlás-nevelésben nincs olyan erős jákosuk, aki hirtelen megállná a helyét egy G2, egy NaVi, egy FaZe ellen, vagyis két új tagot keresünk.

AWP-s pozícióra három játékoson akadt meg a szemünk. Poizon, sergej és device. Persze utóbbi merész tipp, de ha a NiP tényleg Brollant akarja és tényleg visszaállnak a svéd csapathoz, akkor a dán AWP-snek új lehetőségeket kell keresnie. Poizont legutóbb a Complexity csapatában láttuk, néha felemás eredményekkel, de összességében egy tehetséges AWP-s, akiben rengeteg energia és motiváció lenne, ha új otthont találna magának.

Végül pedig ott van sergej, aki 2019-ben még Major döntőt játszott, azóta viszont eltűnt. Letudta kötelező katonai szolgálatát Finnországban, majd a GORILLAZ nevű mixben játszok hónapokig, bármiféle eredmény nélkül. A fiatal finn AWP-s még mindig csak 19 éves, a Fnatic pedig akár meg is menthetné a karrierét. 

Brollan helyére is kell azonban valaki. A fiatal svéd óriási tűzerőt képviselt eddig a Fnatic-ban, őt egyértelműen egy hasonlóan fragerős játékossal lehetne pótolni. Adná magát például jks, aki most az IEM Katowice alatt alaposan megmutatta magát és valószínűleg több csapat érdeklődését is felkeltette. De mivel Brollanért 600 ezer dolláros kivásárlási árról beszélnek, akár abban is gondolkozhat a Fnatic, hogy valamelyik más csapattól hozzanak játékost. A G2 nyilván nem fogja elengedi sem NiKot, sem huNtert. 

Viszont a VP bajban van, Yekindar érdekes és izgalmas választás lehetne, akárcsak falmeZ az OG-ból vagy például es3tag. Ha tényleg úgy alakul, hogy a NiP újra teljes egészében svéd lesz, akkor es3tag is kiesik a képből és akár ő is értékes lehet a Fnatic számára.

A lehetőség tehát adott, a kényszer pedig egyre erősebb a Fnatic-nál. A jelenlegi két beugrós felállásnak nincs sok értelme. Ebben a helyzetben mi két lehetséges opciót látunk magunk előtt. Vagy a zsebé nyúl végre a Fnatic és bevásárol egy erős csapatot vagy lehúzza a rolót, már ami a CS:GO-t illeti. Hosszú évek óta szenvednek, szerintünk jelenleg egy most vagy soha helyzetben vannak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!