A Ferrari végre felvállalja nevét az e-sportokban is

A Ferrari végre felvállalja nevét az e-sportokban is

Új néven, új pilótával, új eszközökkel és felújított főhadiszállással vág neki 2022-nek a maranellói csapat.

Maranellóban csaknem ugyanakkora gőzzel készülnek 2022-re e-sport tekintetében mint a Formula–1-es szezonra. A régóta várt névváltozáson túl főhadiszállás-fejlesztést, új szponzort és szimulátoros pilótát jelentett be a Scuderia csütörtökön.

Az eddigi FDA Esports Team nevet – ami a Ferrari Driver Academy rövidítését tartalmazta – elhagyják, ezentúl ugyanúgy Scuderia Ferrari lesz a szimulátoros csapat is, mint a száguldó cirkuszban szereplő istállójuk. Névadó szponzorként megjelent a Velas nevű blockchain-hálózat is a fedélzeten, így a tényleges név a Scuderia Ferrari Velas Esports Team lesz, a jövőben már így kell keresni őket az F1 Esports Series Pro Championshipben is más bajnokságok mellett.

A felállásban is történt változás. Brendon Leigh (kétszeres F1 Esports bajnok) és David Tonizza (egyszeres F1 Esports bajnok) maradnak, de harmadiknak előlép a lengyel származású Kamil Pawlowski. Róla azt kell tudni, hogy tavaly megnyerte a Ferrari Esports Series nevű bajnokságot, ahol az összes versenyen a dobogón végzett a 488 Challenge Evoval.

A tavaly még FDA-ként induló Tonizza–Leigh páros a hatodik és a tizedik helyet szerezték meg egyéniben az F1 Seriesben, konstruktőriben ezzel negyedikek lettek a szezonban, amit Jarno Opmeer és a Mercedes uralt. Tonizza éve ennek ellenére nem sikerült rosszul, az SRO GT World Challenge Esports Europe Endurance Seriesben bajnok lett a Ferrari 488 GT3 Evo 2020-szal az Assetto Corsa platformon.

A jobb eredmények érdekében az eszközparkon is fejleszt 2022-re a Ferrari. Ez egyrészt a maranellói Gestione Sportiva épület felújítását, másrészt új generációs szimulátorokat jelent. A Ferrarinál tervben van az évre, hogy további szimulátoros versenyzőket igazoljanak, akik a meglévők mellett versenyezhetnek majd az F1 Esportson kívüli bajnokságokon vagy 24 órás megmérettetéseken.

Képek: Ferrari

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!