Minecraftban tartotta nyitóünnepségét egy dél-koreai egyetem

Minecraftban tartotta nyitóünnepségét egy dél-koreai egyetem

A Covid-19 korlátozások miatt nyúltak ehhez a kreatív megoldáshoz. 

Annak ellenére, hogy Magyarországon a koronavírus aktuális hulláma lecsengőben van, a világ egyes részein továbbra is komoly járványügyi intézkedések vannak érvényben. A korlátozások miatt rengeteg oktatási intézmény kénytelen továbbra is online formában működni, a dél-koreai Yeungnam egyetem viszont úgy gondolta, kicsit kizökkennek a megszokott kerékvágásból és Minecraftban rendezik meg a 2022-es évnyitó ünnepségüket. 

Az egyetem egy videót is közzétett az eseményről, amiben a ceremónia mellett megtekinthetjük, milyen játékos feladatokat találtak ki a diákok számára. Érdekesség, hogy a projekthez nem csak az előadótermet, hanem az egész egyetemet lemodellezték és újraalkották a játékban, amihez minden bizonnyal a kreatív modder közösség segítségét kérték. 

Az ötlet nem számít újdonságnak, mivel a 2020-as koronavírus karantén alatt egy japán általános iskola már rendezett tanévzárót a játékban. Ettől függetlenül remek látni, hogy a Yeungnam egyetem a játékkal hozza össze az embereket, ezzel új kapukat nyitva a virtuális világ felé. 

Ti járnátok egyébként órákra a Minecraftban? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!