Az Nvidia után a Samsungot is célba vette egy hacker

Az Nvidia után a Samsungot is célba vette egy hacker

A Lapsus$ hackercsoport újabb cégóriást támadott meg.

A Bleeping Computer értesülései szerint a Lapsus$, amely múlt héten az Nvidia szervereit törte fel, most a Samsungot támadta meg és körülbelül 190 GB-nyi érzékeny adatot tulajdonított el. Többek között különböző alkalmazások, illetve egyéb Samsung-projektjek forráskódjait lopták el.

Múlt héten az Nvidia érzékeny adataihoz fértek hozzá, többek között a DLSS forráskódja mellett 6, eddig még be nem jelentett videokártya adatai is az övék lett, az alkalmazottak céges adataival egyetemben. Ennek kiderülésekor meg is fenyegették az Nvidiát, hogy minden adatot nyilvánosságra hoznak, ha a zöld csapat nem veszi ki a kriptovaluta-bányászatot korlátozó szoftvert az RTX 3000-szériás kártyákból, illetve ha nem teszi az RTX-kártyák illesztőprogramjait nyílt forráskódúvá.

A Samsung esetében hasonló követeléseket nem fogalmaztak meg egyelőre, illetve a Samsung sem kommentálta egyelőre még az esetet, így egyelőre a történet folytatására még várnunk kell. Azonban hozzá kell tenni, hogy mivel több, biztonságot tekintve megbízható Samsung-app forráskódja is kiszivárgott, így sajnos esélyes, hogy ezek esetleges sérülékenységeit ki is használhatják a támadók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.