Beperelték a Take-Two-t a játékaik lootbox-rendszere miatt

Beperelték a Take-Two-t a játékaik lootbox-rendszere miatt

Egy kiskorú és gyámja nevében nyújtották be a pert, több millió dollárt is fizethet akár a kiadó.

Mindig is megosztó téma volt a lootbox, már csak a játékosok között is: van, aki szerint tudott egyfajta extra szórakozást hozzáadni a játékhoz, míg mások leginkább a kiskorúakat féltették. Talán nem is véletlen az utóbbi álláspont, sok országban különböző törvényekkel is szabályozták a rendszert, néhány európai országban (például Hollandiában, illetve Belgiumban) be is tiltották a lootbox-rendszert, és gyakorlatilag szerencsejátéknak minősítették azt.

Most egy hasonló ügy miatt fájhat a Take-Two feje, ugyanis a Bloomberg értesülései szerint pert indítottak a kiadó ellen az NBA 2K-sorozatban meeglévő lootbox-rendszer miatt. A hivatalos indoklás szerint azért, mert „tisztességtelenül, megtévesztően és jogellenesen működik" a rendszer, ezzel pedig „megtévesztik, félrevezetik és megkárosítják a fogyasztókat". A rendszer ugyanis – szintén a pert indítók állítása szerint – túlzottan hat a játékosok érzelmeire, akik emiatt nem tudják felmérni tetteik anyagi következményeit, főleg a kiskorúak esetében, akik nagyon gyakran szüleik bankkártyáját használják fizetéskor.

A perrel azt szeretnék elérni, hogy a lootbox-rendszert távolítsák el a játékokból, valamint 5 millió dolláros kártérítést is követelnek a kiadótól. A Bloomberg megkereste a Take-Two-t is, akik azonban nem akartak nyilatkozni az ügyben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.