Légy Te a csapatfőnök! – Bemutatkozott az F1 Manager 2022

Légy Te a csapatfőnök! – Bemutatkozott az F1 Manager 2022

A fejlesztők azt szeretnék, ha „átélnétek az F1 drámáját, ahol a futamokat a pályákon és azon kívül veszítik el vagy nyerik meg”.

A Frontier Developments és a Forma-1 tegnap este leleplezte a hivatalos menedzser játékukat, az F1 Manager 2022-t. A nyáron érkező videójátékban a valós csapatok főnökeinek bőrébe bújva hozhatunk döntéseket majd a főhadiszállás és az autó fejlesztéséről, valamint az üzleti és versenystratégiákról. A játék várhatóan a nyáron jelenik meg.

A fejlesztők azt ígérik, hogy a licenszelt játékban „páratlan hitelesség és közvetítés-minőségű megjelenés” várja a játékosokat és azt szeretnék, ha „átélnétek az F1 drámáját, ahol a futamokat a pályákon és azon kívül veszítik el vagy nyerik meg”. A karriermódban szezonokat átivelő célokat kell teljesítenünk a tulajdonosok meggyőzéséért és a sikerekért napi szintű kihívásokkal szembenézve. A csapatunk felépítésében pedig nem lesz elegendő az autóra koncentrálni, hiszen a pilóták (F1, F2 és F3 mezőnyökből), a személyzet (valós személyek) és mindezek finanszírozása (szponzorok) nélkül nem lehet a riválisok fölé kerekedni.

A fejlesztők szerint olyan döntések is a kezünkben lesznek, mint a versenyekre hozott fejlesztési csomagok fejlesztése, melyekkel a téli szünet alatt elkövetett hibák javíthatóak egy-egy szabályváltozás után, vagy éppen a pályák specifikus tulajdonságaira koncentrálhatunk így az utolsó tized kinyeréséért. A versenyek során pedig nem csak nézőként, de igazi csapatfőnökként vehetünk részt, ami a kiállásoktól kezdve mindenféle dinamikus eseményre történő reakciós lehetőséget magában hordoz.

Kattints a képre a galériáért!

Az F1 Manager 2022 bejelentése kapcsán az F1 motorsport-igazgatója és a Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn is nyilatkozott: 

„Nagyszerű látni, ahogyan az F1 Manager 2022 alakot ölt és ez az izgalmas cím életre kel. Személyes tapasztalatból tudom mekkora kihívás egy csapatot vezetni, de mindenképpen kifizetődő. Az F1 Manager franchise egy remek lehetőség a rajongóknak arra, hogy egy csapatfőnök bőrébe bújhassanak és megtapasztalják ezt. Biztos vagyok benne, hogy a Frontier menedzserjátékos sikereivel a háta mögött egy élvezetes és lebilincselő élményt ad majd a játékosoknak.”

A Frontier játéka PC-n a Steam és Epic Games platformjain lesz elérhető, továbbá PS4, PS5, XBOX Series X és S, valamint Xbox One konzolokon. Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, csak annyit árultak el, hogy a nyáron jelenik meg a játék. Valószínűleg a még be nem jelentett, de biztosan érkező F1 2022 után (az július elején jön rendszerint).

A bejelentéssel együtt kiadott előzetesből még nem sok minden derül ki, de a hangulatot igen jól átadja. Ami biztos, hogy kellemes emlékeket idéz majd fel a műfaj királyának tekinthető Motorsport Manager rajongóiban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!