Ezeket a titkokat rejti az Obi-Wan sorozat első előzetese

Ezeket a titkokat rejti az Obi-Wan sorozat első előzetese

Izgalmas sorozat előtt állunk, csak aztán bírjuk ki május végéig.

Hangulatos előzetes formájában mutatkozott be az Obi-Wan Kenobi sorozat, amire nem is kell már sokáig várnunk. Május 25-én debütál a hat részes széria, ami a Sithek Bosszúja utáni Kenobi életét és nehézségeit mutatja be, egy olyan galaxisban, ahol vadásszák a Jediket.

Számtalan kérdést felvetett az előzetes és persze megannyi titokkal, érdekességgel szolgál. Össze is gyűjtöttünk néhányat, amiken most jó ideig rágódhatnak a Star Wars fanatikusok.

Az idő

Azt már 2019 óta tudjuk, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozat 10 évvel a Sithek Bosszúja eseményei után játszódik. Ez sok izgalmat rejt magában. Egyrészt, ez idő tájt játszódik a Solo film is, amiben láttuk, hogy Darth Maul él. Vajon feltűnik majd a Kenobi sorozatban is? Másrészt, feltűnhet akár Cal Kestis is, a Jedi: Fallen Order főszereplője. A játék 5 évvel a Sith Bosszúja után veszi fel a fonalat, Cal pedig jó eséllyel életben van a Kenobi széria idejében is.

Az Inkvizítorok

Ugyancsak érdemes visszanyúlnunk a Fall Orderig vagy a Clone Wars animációs sorozatig, hiszen most először látjuk élőszereplős produkcióban az Inkvizítorokat. A Jedik és a lázadók levadászására kiképzett erőérzékeny és a fénykardot is jól forgató Inkvizítorok eddig minden megjelenésük alkalmával halálos ellenfeleknek bizonyultak és valószínűleg a Kenobi sorozatban is nagy ellenfelei lesznek a bújkáló Jedi mesternek.

A helyszín

A sztori központi helyszíne ismét a Tatooine lesz, ez kétségtelen. Az előzetesben azonban feltűnt egy eddig soha nem látott bolygó is, a Daiyu, ami kicsit a Szárnyas Fejvadász világára hasonlít. Ami viszont még ennél is izgalmasabb, az az a néhány másodperc, ami alatt az Inkvizítorok bázisát látjuk. Kísértetiesen hasonlít a hely a Fallen Orderben látotthoz, ami a Nuron volt, nem messze a Mustafartól. Egyre inkább érik az a Cal Kestis vendégszereplés.

Ő lenne a Fifth Brother?

Pár másodpercig láthatunk egy Inkvizítort, akit jó sok rohamosztagos kísér és aki aki felettéb ismerős. Hivatalosan nem erősítették meg, de több, mint valószínű, hogy ő a Fifth Brother, akit láttunk már a Star Wars Rebelsben.

Vajon összemossák a The Mandalorian szériával?

Végül a legfontosabb kérdés, mi a helyzet Mandoval és Groguval? Előbbi aligha bukkan majd fel az Obi-Wan sorozatban, arra viszont fény derülhet, hogy ki és hogyan menekítette ki Grogut a coruscanti Jedi templomból. A The Book of Boba Fettben láthattunk néhány jelenetet, amikor Grogu még a templomban volt és a Jedik már az áruló klónokkal harcoltak, az azonban még rejtély, hogy hogyan is élete túl az apró, ám annál fontosabb karakter a 66-os parancs kiadását követő órákat, napokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!