1,5 milliós összdíjazással indul a K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupa

1,5 milliós összdíjazással indul a K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupa

Nyolc magyar egyetem legjobb CS:GO csapatai mérik össze tudásukat a K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupán.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa egy új, egyetemi hallgatók számára szervezett versenysorozat, amelyet a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) írt ki és a Gamerlanddal közösen szervez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) stratégiai együttműködésével. A verseny mérkőzéseit az Esport1 közvetíti.

Lebonyolítás

K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupán nyolc egyetemet képviselnek majd a helyi selejtezőkön győztes csapatok – őket két csoportba osztották a szervezők. Az elsőben a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Debreceni Egyetem (DE) legjobbjai szerepelnek. A másodikban az Óbudai Egyetem (ÓE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Győri Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatói csapnak majd össze.

A K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupa alapszakaszának három fordulója lesz március 17-től kezdve kéthetente, csütörtök esténként 18:00-tól. Ebben a szakaszban a csoportokon belül mindenki játszik mindenki ellen egy Bo1-et (körmérkőzéses rendszer). A végén pedig a két-két legjobb felállás jut tovább az április 24-i elődöntőkbe, majd onnan a döntőbe – ezek már Bo3 formátumúak lesznek és a Gamerlandben tartják őket.

Menetrend

  • Alapszakasz 1. Forduló: 2022. Március 17. 4 db BO1 mérkőzés
  • Alapszakasz 2. Forduló: 2022. Március 31. 4 db BO1 mérkőzés
  • Alapszakasz 3. Forduló: 2022. április 14. 4 db BO1 mérkőzés
  • Elődöntők és döntő BO3: április 24.

Az alapszakasz 1. fordulójának mérkőzései

Összdíjazás

A CS:GO bajnokság összdíjazása kereken 1 500 000 Forint, ami a következő módon oszlik meg:

  • Alapdíjazás: Az a csapat, aki megkezdi az alapszakaszban való szereplést garantált 75 000 Forint értékű vásárlási utalványban részesül. Ebben a formában összesen 600 000 Forint kerül kiosztásra.
  • Versenydíjazás:  A verseny legvégén a rájátszásba jutott csapatok között 850 000 Forint kerül kiosztásra a következő formában:
    • 1. helyezett: 400 000 Forint
    • 2. helyezett: 250 000 Forint
    • 3-4. helyezett: 100 000-100 000 Forint
  • MVP díjak: A verseny legvégén a döntő legjobb játékosa 50 000 Forint külön díjazásban (vásárlási utalványban) részesül.

Közvetítés

A K&H Egyetemi E-sport CS:GO Kupa közvetítései az esport1tv Twitch csatornáján lesznek követhetőek március 17-étől. Az 1. forduló során a kommentátori állásban KODIAK és Stricken felelnek majd a hangulatért és az elemzésért. Semmiképp sem maradjatok le róla!

A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!