Hogwarts Legacy: 14 perces videóval jelentették be a játék megjelenését

Hogwarts Legacy: 14 perces videóval jelentették be a játék megjelenését

Bár sokat kell várnunk rá, de még az idén visszatérhetünk a roxforti kastélyba.

Hivatalosan is bemutatta az Avalance Studios a Hogwarts Legacy című játékot, amelyről több pletyka is keringett már az interneten, a fejlesztők pedig hosszú idő után jelet is adtak a játékról. Március 17-én magyar idő szerint este 10 órakor egy State of Play élő adás keretein belül mutatták be a játékot, amely 2022 végén jelenik meg.

A fejlesztőgárda egy kicsivel több, mint 14 perces, a játékmenetet bemutató videót is megosztottak erről, amelyben a játék több elemét is megismerhettük. Mindezt pedig az elejéről, a karakterválasztástól kezdve, de beavattak minket a különböző tevékenységekbe is, melyet a roxforti kastély falain belül, illetve azon kívül is tudunk végezni, emellett viszont a történetről is megtudunk ezt-azt, mely az 1800-as évek végén játszódik, körülbelül 100 évvel a Harry Potter-sorozat eseményei előtt. A karakterkészítés során kiválaszthatjuk, hogy varázslót, vagy boszorkányt szeretnénk-e irányítani, az viszont biztos, hogy ötödéves tanoncként kezdjük. A videó végén pedig a „sötétebb utat" is megismerhetjük, ha a játékost épp az vonzza jobban.

Persze ezen kívül az akció-RPG játékok klasszikus elemeit is felfedezhetjük, többek között a craftolást is (amelybe a mágikus tárgyak és a bájitalok tartoznak), de különböző képességeinket is fejleszthetjük, az egyes NPC-társaink pedig eltérő módon hatnak pozitívan csapatunkra. A Szükség Szobája (Room of Requirement) is megtalálható lesz benne. Ugyan a játék a teljes Harry Potter-kánonba beleillik, a szerző J. K. Rowling nem vesz részt a munkálatokban semmilyen módon, sőt: a játék 2020-as megjelenése után a kiadó Warner Bros Games elhatárolódott az írónőtől, aki több botrányos kijelentést is tett a múltban.

Hogwarts Legacy 2022 végén jelenik meg PS4-, PS5-, PC-, Xbox One- és Xbox Series X-konzolokra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.