TWR Eastern European Masters: koszovói csapat lett a régió legjobbja!

TWR Eastern European Masters: koszovói csapat lett a régió legjobbja!

A Bad News Eagles legyőzte a két legerősebb csapatot a kelet-európai BLAST Spring Showdown selejtezőn.

Három nap küzdelmei után a koszovói Bad News Eagles nyerte meg a TWR Eastern European Masters versenyét, ezzel kijutottak a BLAST Premier Spring Showdown szakaszába, ahol a Heroic, a NIP, az Astralis, a Copenhagen Flames, a Movistar Riders és még további két selejtezős csapat ellen játszhatnak majd egy kiadó helyért a tavaszi döntőben.

A kelet-európai régió rájátszásában a SINNERS ellen léptek pályára a koszovóiak, míg a másik ágon a SKADE és az Eternal Fire küzdöttek a döntőbejutásért. Az első elődöntőben a Bad News Eagles Infernon és Ancientön is meglepő könnyedséggel gyűrte maga alá a papíron sokkal erősebb SINNERSt. A második elődöntőben a SKADE szoros, hárompályás találkozón győzött a hasonló képességű törökök ellen, miután Infernon hosszabbításban megnyerték az első pályát, Nuke-on éppen csak kikaptak a CT-oldalakról szóló pályán, majd Dust2-n meggyőző T-oldaluk után már csak idő kérdése volt a szériagyőzelem, amit meg is szereztek.

A döntőben szintén három pálya kellett a bajnok kihirdetéséhez: Nuke-on három T-körrel kezdett be a bolgár csapat, amire 12 CT-körrel válaszoltak a koszovóiak. A második félidő nagyon hamar ennek a tükörképe lett, de hét egymás után nyert SKADE-kör után a BNE összeszedte a győzelemhez szükséges utolsót. Mirage-on végtelenül szoros első félidő után a SKADE T-oldaláról szólt a második, így ezt relatíve könnyen behúzták SHiPZ kitűnő egyéni játékának köszönhetően. Döntő, decider, csakis Inferno lehetett, az is szigorúan hosszabbítással: a rendes játékidőben mindkét csapat 10 T-kört hozott az ellenfél 5 CT-körével szemben. SHiPZ egyéni teljesítménye viszont nem volt elég ahhoz, hogy az utolsó pillanatban kiegyenlített mérkőzést megnyerje a SKADE a hosszabbításban, így a BNE lett a TWR Eastern European Masters bajnoka 2-1-es szériagyőzelemmel.

A TWR Eastern European Masters Spring főtámogatója a SAMSUNG és a SamsunGGamer, akiknek köszönhetően három nyereményjátékon is részt vehettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!